Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Testa braucienu" pa atjaunoto Kr. Barona ielu veikuši ap 100 dalībnieki

© twitter.com

"Testa braucienā" pa atjaunoto Krišjāņa Barona ielu devušies ap 100 velosipēdistu, novēroja aģentūra LETA.

Pirms brauciena Rīgas domes mērs Nils Ušakovs (S) klātesošajiem skaidroja vairākus jautājumus saistībā ar atjaunoto ielu. Piemēram, viņš minēja, ka peļķes uz velojoslām vairs nebūs tad, kad tiks pabeigti savienojumi starp braucamo daļu un ietvēm, ko plānots izdarīt līdz septembrim.

Tāpat viņš norādīja, ka vēl nav pabeigti darbi divos Krišjāņa Barona ielas krustojumos - ar Lāčplēša un Pērnavas ielām. Darbus krustojumā ar Lāčplēša ielu aizkavējusi kādas jaunbūves celtniecība, bet krustojumam ar Pērnavas ielu Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieki vēl meklē labākos risinājumus.

Vērtējot uzklātā bruģa kvalitāti, Ušakovs norādīja, ka ir vietas, kur tas izdarīts ļoti labi, bet citviet vēl jāpielabo. To plānots izdarīt vasaras laikā.

Tāpat viņš informēja, ka pirmdien plānots sākt ietvju remontu.

Nākamajā sezonā plānots uzlabot ielas skvērus, izveidot vairākas velonovietnes, kā arī iestādīt ap 100 koku.

Kā ziņots, 27.maijā noslēdzās ceļa seguma atjaunošanas darbu pirmais posms, kura laikā Barona ielā visā tās garumā tika veikti ceļu seguma atjaunošanas darbi.

Tikmēr Rīgas domes opozīcijā esošās partijas "Vienotība" (V) frakcija vērsusies pie pašvaldības augstākajām amatpersonām ar pretenzijām par Krišjāņa Barona ielas remontdarbu gaitu un kvalitāti.

Partijas "Vienotība" deputāts Valdis Gavars iesniedzis Rīgas augstākajām amatpersonām adresētu vēstuli, kurā izteicis pretenzijas par ielā notiekošo remontdarbu procesu, kā arī adresējis Rīgas domes mēram Nilam Ušakovam (S) un vicemēram Andrim Amerikam (GKR) vairākus jautājumus par nekvalitatīvi veiktiem plānošanas un ceļa seguma maiņas darbiem.

Gavara uzdotie jautājumi galvenokārt saistīti ar projekta koordinācijas procesu. Deputāts vēstulē vēlējies pievērst Rīgas domes uzmanību nepilnībām, kas bija novērojamas remontdarbu projekta koordinācijas projekta laikā.

Jau ziņots, ka 2015.gada septembrī Rīgas dome sāka realizēt Krišjāņa Barona ielas seguma remontdarbus, kas tiks izstrādāti trīs posmos, un šobrīd noslēdzies pirmais no tiem. Tika paredzēts, ka pirmā posma laikā tiks atjaunots segums visā ielas garumā, no Aspazijas bulvāra līdz Brīvības ielai. Plānots, ka pēc remontdarbiem brauktuves asfaltbetona segumu aizstās bruģis. Savukārt brauktuves abās malās ar speciālu bruģi tiks izveidotas velojoslas.

Būvdarbus veica ceļu būves uzņēmumi "Binders" un "Ceļu pārvalde".