Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Garnadži aktīvi "aptīra" Meža kapus Rīgā [papildināts]

© Zane Bērziņa/ Facebook

Iedzīvotāji sociālajos tīklos aktīvi ziņo par to, ka garnadži īpaši iecienījuši Meža kapus Rīgā. Par piedzīvoto ziņojusi arī kāda sieviete, kura ievērojusi, ka nozagts viens no pieminekļiem.

"Šodien apstaigājot Torņakalna kapus, secināju, ka pa brīvdienām nozagts piemineklis. Rīkojos, kā iesaku darīt visiem- izsaucu policiju. Rezultātā secinājumi.
Katram jābūt bildēm, kāda izskatās kapa vieta ar pieminekli, apmalītēm, augiem.
Viens no policijas jautājumiem, vai piemineklis apdrošināts? Tātad var apdrošināt, tad laikam meklēs aktīvāk. Protams jautājums, cik maksāja piemineklis? (kapi slēgti jau 60. gadus, kā noteikt vērtību?). Un beigās pilnīga nesapratne, kāpēc saucu policiju, ja nozagtais piemineklis nav manu radinieku. Rezultātā policistu pilnīga neizpratne, ko darīt ar tādu izsaucēju. Protams, pārbaudīt vai es neesmu meklēšanā vai man derīgi dokumenti u.t.t." raksta Valdis Gavars.

Kā jau ziņots, Meža kapos Rīgā pastrādāts nekrietns noziegums- garnadži no kapiem zog arī apmalītes, lai, iespējams, tās pārdotu.

"Vēlos,lai pēc iespējas vairāk cilvēki uzzina par šo...pat nezinu kā nosaukt. Ja tas nonāk līdz šim necilvēkam, ceru, ka jūties labi un atceries- dzīve ir bumerangs, kas nāk atpakaļ dubultā!!! Pēdējās nedēļas laikā Lielajos Meža Kapos pastrādāts kas neaptverams. Cerība ko uzzināt manī ir. Iespējams, kādam jau apmalītes uzliktas, ceru un cerēšu, ka šis gadījums nepaliks neatrisināts...Augšējā bilde pēc nozieguma, apakšējā bilde pirms nozieguma," informē ‎Zane Bērziņa‎.