Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Apkure pieslēgta jau 48% Rīgas ēku

© F64

Šobrīd apkure ir pieslēgta 3690 jeb 43,8% Rīgas ēku, aģentūrai LETA pastāstīja AS "Rīgassiltums" pārstāve Linda Rence.

Minēto ēku vidū ir 223 izglītības un 51 ārstniecības iestāde, 3090 dzīvojamie nami, kā arī 326 iestādes/biroji un citas ēkas.

Šogad Rīgā apkures sezona sākas kā ik gadu - atsaucoties uz klientu pieprasījumu uzsākt siltumenerģijas piegādi, skaidro Rence.

Uzņēmuma pārstāve atgādina - lai nodrošinātu komfortablus apstākļus savā mājoklī, dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie saviem apsaimniekotājiem ar lūgumu sākt apkures sezonu. Balstoties uz apsaimniekotāju lūguma, "Rīgassiltums" piegādā siltumenerģiju pie nosacījuma, ka nav parādu par patērēto siltumenerģiju.

Lai mājokļos būtu mājīgi un arī siltumenerģija tiktu izmantota efektīvi, "Rīgas siltums" aicina izmantot automatizēto individuālo siltummezglu regulēšanas priekšrocības. Tie strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar dzīvokļu īpašniekiem. Tāpat ēkas apkures sistēmā iespējams regulēt nepieciešamoapkures temperatūras režīmu noteiktam laika periodam - diennaktij, nedēļai - atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai.

Lai drēgnajās rudens dienās mājoklī būtu komfortabli, siltummezgli ļauj regulēt siltuma padevi apkures sistēmā pat dažas stundas dienā, nepieļaujot pārkuri, skaidro "Rīgas siltuma" pārstāve. Āra gaisa temperatūrai paaugstinoties vai pazeminoties, siltummezgls izslēdzas vai gluži pretēji - ieslēdzas automātiski.