Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Bijušās „Radiotehnikas" būves klasificē kā graustus

© Twitter, @RigasIpasumaDep

Šodien, 4.septembrī, Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija klasificēja bijušās „Radiotehnikas” teritorijas būves kā graustus un piemēroja tiem paaugstināto nekustamā īpašuma nodokli.

Vidi degradējošu būvju komisija nolēma lielākai daļai no ēkām piešķirt A un B vidi degradējošu būvju klasifikāciju. Ēku  īpašnieki nav nodrošinājuši būvju logu ailu noslēgšanu vai stiklojumu; nav novērsuši būves apdares materiālu plaisāšanu, nodrupšanu un eroziju, kas bojā ne tikai pilsētvidi, bet arī rada apdraudējumu sabiedrībai. 

Komisija pagaidām vēl pārcēla lēmuma pieņemšanas termiņu par ēku Kurzemes prospektā 3, jo nepieciešams Rīgas pilsēta Būvvaldes apsekošanas atzinums. Tāpat komisija nolēma vēl nepiemērot paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi administratīvajai ēkai  Kurzemes prospektā 3C, jo ir saņemta informācija, ka ēkai tuvākajā laikā mainīsies īpašnieks. Neskatoties uz to, komisija administratīvo ēku klasificēja kā B kategorijas vidi degradējošu būvi un uz nākamo komisijas sēdi aicinās jaunos īpašniekus runāt par plānotajiem ēkas sakārtošanas darbiem.  

Arī būve Kurzemes prospektā 3E, kurā augusta sākumā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks un atradās mēbeļu ražotne, tika klasificēta kā A kategorijas grausts un tai tika piemērota paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa likme. 

Nekustamā īpašuma daļas Kurzemes prospektā 3C kopā ar administratīvo ēku pieder AS „VEF Radiotehnika RRR". Sabiedrībai pieder arī nekustamais īpašums Kurzemes prospektā 3D, noliktavas Kurzemes prospektā 3H, kā arī laboratorija Skandu ielā 8. Savukārt nekustamais īpašums Kurzemes prospektā 3E, tostarp garāža, sardzes ēka, sūkņu stacija, ūdens mērīšanas ēka, noliktavas un kompresoru stacija pieder SIA „LAS-RT". Nekustamā īpašuma daļa Kurzemes prospektā 3B, tostarp noliktavas ēka, pieder SIA „Knops".