Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Neticamās pārvērtības Rīgas parkos

Gandrīz 11 hektāru plašā Grīziņkalna parka sakārtošanā savu roku pielika ielu sporta un kultūras kustības Ghetto Games aizsācējs Raimonds Elbakjans ar savu komandu, bet tā ir vien neliela daļa no parka teritorijas. Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs vakar apmeklēja šo un citus par pašvaldības un Eiropas fondu līdzekļiem rekonstruētos parkus – 1. jūnijā visi varēs apmeklēt gan Grīziņkalnu, gan Ziedoņdārzu, gan Miera dārzu © F64

Jūnijā pēc apmēram gadu ilgas rekonstrukcijas apmeklētājiem tiks atvērti vairāki parki – Grīziņkalns, Ziedoņdārzs un Miera dārzs. Pozitīvā ziņa ir tā, ka atjaunoti ir ne tikai trīs Rīgas parki, bet sakārtotas vairākas tiem tuvākās ielas. Darbi tiek veikti galvenokārt par Eiropas fondu naudu.

Grīziņkalna parka atklāšanu ar nepacietību gaida apkaimes un J. G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas audzēkņi. Jau remontdarbu laikā, par spīti aizliegumam atrasties būvdarbu zonā, viņi izmanīgi ielavījās parkā, lai paspēlētos rotaļu pilsētiņā.

Iepriekš minētajos parkos veikta rekonstrukcija pilnā apjomā. Piemēram, nomainīts celiņu segums un soliņi, atjaunota dārznieka ēka un bradājamais baseins, uzbūvēta publiskā tualete, no jauna izveidots bērnu rotaļu laukums, izveidots vingrošanas laukums, suņu pastaigu laukums, izbūvētas komunikācijas, noasfaltēti celiņi, uzstādīti soliņi un izbūvēts apgaismojums. Parkos izvietos videonovērošanas kameras, kas tiks pieslēgtas pie Rīgas pašvaldības policijas centrāles.

Vienlaikus ir rekonstruētas Pļavas iela, Zaķu iela, Sparģeļu iela un Lienes iela, kā arī pārbūvēts apgaismojums Terēzes ielā, Alauksta ielā, Laboratorijas ielā, Vārnu ielā, Lauku ielā, Zvaigžņu ielā, Augšielā, J. Asara ielā un Krāsotāju ielā.

Rīgas pašvaldība parku atjaunošanas darbiem ir piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 85% jeb 6,4 miljonu eiro apjomā no kopējām izmaksām.