Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Velosipēdistu, gājēju un autobraucēju karš Rīgā turpinās

© F64

Tā kā atsākusies velosezona, Rīgas ielas pārpilda velobraucēji, izraisot negācijas. Jaunais Ceļu satiksmes noteikumu projekts attiecībā uz velobraucēju pārvietošanos piedāvā noteikt, ka velobraucējam pēc iespējas vairāk būs jāizmanto pieejamā velo infrastruktūra un jāiekļaujas pilsētas satiksmes plūsmā uz ceļa, taču pieļaujama braukšana pa ietvi Rīgā būtu Krišjāņa Valdemāra un Čaka ielās, kā arī Miera, Matīsa un Barona ielās, ziņo Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD).

@irts1: " Tātad, velosipēdisti kļuvuši krietni vairāk, tas savukārt liecina, ka velo lēni, bet neapšaubāmi, ieņem savu vietu pils. satiksmē"

@cepum_s: "Uz Deglava tilta incidents starp auto un velosipēdistu - šī nu ir vieta, kur velosipēdisti nedrīkst braukt pa ielu."

@Dzherijs: "Tikko forša ainiņa pie gājēju pārejas: uzminiet, cik no 7 klātesošajiem to NEšķērsoja pie sarkanā! Pareizi - abi mēs, velosipēdisti :D"

@KODIENS: "Vai nebūtu pareizi, ka velosipēdisti paši maksātu par velosipēdiem draudzīgas infrastruktūras izveidi pilsētā?"

@mbendiks: "Sastrēgumus neizraisa velosipēdisti. Tos izraisa velofašisti tipa @silenieks ar bezjēdzīgām velojoslām, kā komjauniešu talkām."

@getdagnis: "Velosipēdisti izraisa sastrēgumus tieši tāpat kā anektdotē bulciņas uzkošana nolika gar zemi šnabja dzērāju"

@IevaZagante: "Ja velosipēdisti atcerētos, ka ievērojam daļa kājāmgājēju ar velospēdu braukt nevar un/vai nedrīkst, toties viņi kājām iet var ...."

@avangards: "Kāda jēga no veloispēdistu celiņa uz Lāčplēša ielas, ja velosipēdisti tāpat brauc pa ietvi?"

@Gatis_Spruds: "Bravo, #csdd - mērķis sasniegts: sākas strīdi un bardaks, velosipēdisti burtiski tiek izgrūsti zem auto riteņiem ;("

@AKMshooter: "Velosipēdisti grib atraudāt privilēģijas, ko paši nekaunības dēļ zaudēja. 67 cietušie gājēji egoistiem nav arguments."

@Delfiins: "Ar apzinātu ceļa satiksmes noteikumu neievērošanu velosipēdisti diemžēl sev cieņu uz ielām neiemantos. Es par to Kritiskās masas braucienu."

@butkans: "Būtu "forši",ja katrs,kam trūkst "infrastruktūras", ā protesta veidu izvēlētos krustojumu šķērsošanu pie sarkanā kā velosipēdisti un gājēji."

@agija_baltina: "Agresīvi velosipēdisti, agresīvi gājēji, agresīvi suņi un agresīvi autovadītāji. Tādā sabiedrībā dzīvojam, dāmas un kungi. Sāc ar sevi."