Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sāk virzīt treileru parka būvniecības projektu

Parkā paredzētas 50 vietas treileriem un vēl 50 telšu vietas. Katra treileru vieta būs aprīkota ar pieslēgumu ūdenim un elektrībai, kā arī izveidota kanalizācijas noliešanas vieta un izbūvētas lokālās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas. Parka teritorija tiks nožogota un apsargāta. Tāpat plānota servisa mājas būvniecība ar tualetēm, dušām, veļas mazgājamām mašīnām un virtuves iekārtām © Publicitātes foto

Tūrisma sezonā Rīgas ielās bieži redzami treileri, ko daudzi ārzemnieki uzskata par ērtāko pasaules apceļošanas veidu. Vairākas tūrisma kompānijas piedāvā organizētus grupu ceļojumus – sastādot maršrutus ar ievērojamākajiem apskates objektiem, kā arī sniedzot informāciju par iespējamām apmešanās vietām.

Diemžēl Rīga šādam ceļojumu veidam nav īpaši piemērota – Rīgā ir tikai viens privātais treileru parks, kas nespēj nodrošināt arvien lielāku tūristu pieplūdumu.

Apzinot pieprasījumu, SIA Rīgas pilsētbūvnieks uzsācis treileru parka izveidošanas projektu tiešā Ķengaraga promenādes tuvumā Daugavas krastā pie oficiālās pilsētas pludmales.

Rīgas pilsētbūvnieka valdes priekšsēdētāja Inga Cerbule stāsta: «Mūsu uzņēmuma valdījumā ir zemesgabals, ko jau vairākus gadus nomā SIA Daugavas Zaļā pilsēta, kas pirms krīzes vēlējās šeit realizēt daudzdzīvokļu māju būvniecības ieceri. Diemžēl zemes nomnieki savas saistības nav izpildījuši – minētajā teritorijā nekas nenotiek, un arī nomas maksu nesaņemam, tāpēc ir uzsākta tiesvedība. Izvērtējot zemesgabala iespējas un pilsētas vajadzības, pieņēmām lēmumu virzīt treileru parka projektu. Patlaban projekts ir pašā sākuma stadijā – esam iesnieguši pieprasījumus visās atbildīgajās institūcijās un gaidām atbildes par visām prasībām un niansēm, kas nepieciešamas šāda projekta realizācijai. Ja būs vajadzība, tad veiksim arī ietekmes uz vidi novērtēšanu un sabiedrisko apspriešanu.»

Jau šobrīd zināms, ka prasības šādam projektam ir ļoti augstas, iespējams, pat pārspīlētas, piemēram, jāizstrādā gājēju plūsmas shēma parka teritorijā, pieejai pie katras treileru vietas ir jābūt bruģētai un vēl daudz citu noteikumu, kas projekta izstrādi un saskaņošanu padara darba un laika ietilpīgu. Optimistiskākā prognoze, kad darbu uzsāks jaunais treileru parks, ir 2016. gada pavasaris.