Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā izgāztuves vietā – mākslīgs kalns

Izgāztuves vietā izveidotajam kalnam jābūt 35,5 metrus augstam, bet nogāze tiks vērsta pret Lielvārdes ielas trases pusi. Trase gan vēl ir tikai perspektīvā. Savukārt mākslīgo kalnu būs iespējams izmantot atpūtai vasarā uz ziemā © F64

Purvciemā top milzīgs kalns. To konstatē ikviens, kurš brauc pa Augusta Deglava ielu. Līdz šā gada beigām vērienīgie darbi ir jāpabeidz, un tad apmēram 20 hektāru platībā būs ne tikai sakārtota teritorija, bet patiešām sliesies kalns ar lēzenu nogāzi. Pilsētnieki iegūs gan atpūtas, gan sportošanas vietu.

Bijušās izgāztuves rekultivāciju jeb ainavas atjaunošanu plānots pabeigt šā gada septembrī. Tāds pats termiņš noteikts blakus esošās 2,4 hektāru lielās degradētās teritorijas labiekārtošanai starp Lielvārdes ielu, dzīvojamo māju Ilūkstes ielā 54 k–7 un rekultivējamo izgāztuvi Augusta Deglava ielā. Šajā teritorijā bija stihiski veidojusies kokaudze, no kuras liela daļa koku ir bīstami, atsevišķās vietās uzkrājas ūdens. Tāpēc tiks savākti atkritumi, izzāģēti bīstamie koki un sakārtots pamežs, līdzināta zeme un izveidots zāliens.

Pašlaik kādreizējās izgāztuves vietā notiek atkritumu norakšana un pārvietošana, veidojot atkritumu kalnu, kurš ir uzbērts gandrīz paredzētajā augstumā, kā arī uzsākti darbi gruntsūdeņu atsūknēšanas un attīrīšanas sistēmas ierīkošanai. Kalnu vēl pārklās ar pretfiltrācijas slāni un grunts slāni un apsēs ar zāli. Tiks izveidoti arī pieci urbumi, kas ļaus kontrolēt, kā uzvedas rekultivētā izgāztuve – vai nepiesārņo vidi. Perspektīvā būs iespējams izbūvēt arī Lielvārdes ielas turpinājumu. Teritorijā iepretim skolai tiks iestādītas desmit liepas.