Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sociālais dienests un veselības centrs - zem viena jumta

© f64

Imantā sācis darbu Rīgas Sociālā dienesta jaunais teritoriālais centrs, kurā iedzīvotāji var doties pēc sociālās palīdzības, bet no nākamās pirmdienas – arī SIA Rīgas veselības centrs filiāle Imanta. Tas nozīmē, ka pārdaugavieši, tajā skaitā māmiņas ar zīdaiņiem, iespējami tuvāk dzīvesvietai varēs saņemt arī medicīnisko palīdzību un veikt izmeklējumus.

Jaunais sociālās palīdzības dienests un medicīnas iestāde atrodas blīvi apdzīvotā rajonā un zem viena jumta – nesen pašvaldības uzbūvētajās sociālajās mājās. Tas atvieglo ikdienu ne tikai šo māju iedzīvotājiem, bet arī tuvākajā apkaimē dzīvojošajiem.

Rīgas veselības centra filiālē Imanta iedzīvotāji varēs veikt ne tikai diagnostiskos izmeklējumus, bet saņemt arī ārstēšanu un rehabilitāciju. Plānots nodrošināt arī rentgenoloģijas un mamogrāfijas izmeklējumus. Jaunajām māmiņām nevajadzēs doties uz pilsētas centru, lai mazuļus paplunčātu baseinā. Nu viņiem iekārtots speciāls baseins vietējā medicīnas centra filiālē. Tajā strādās sertificēti fizioterapeiti, un mazuļi varēs apgūt pirmās peldētprasmes un nostiprināt imunitāti. Filiālē Imanta būs pieejami arī moderni zobārstniecības kabineti, kuros varēs saņemt valsts apmaksātus zobārstniecības pakalpojumus bērniem un maksas zobārstniecības pakalpojumus pieaugušajiem, kā arī būs iespēja veikt zobu higiēnu un protezēšanu. Rīgas domē informē, ka filiālē Imanta strādās 53 speciālisti, no kuriem 12 būs ģimenes ārsti un LOR speciālisti, acu ārsti, pieaugušo un bērnu neirologs, bērnu ķirurgs, dermatologs, ginekologs, rodslimību ārsts un logopēdi.

Savukārt sociālo palīdzību teritoriālajā centrā nodrošina 25 darbinieki. Rīgas domes Labklājības departaments aicina iedzīvotājus pirms došanās pie sociālajiem darbiniekiem uz Imantas 8. līniju iepriekš pie informatoriem (tālr. 67037892) noskaidrot darba laikus. Sociālie darbinieki sniegs informāciju par iespējām saņemt pašvaldības atbalstu, izvērtējot katru gadījumu individuāli, un tikai pēc tam pieņems lēmumu par pabalsta vai pakalpojuma piešķiršanu.

Rīgas Sociālā dienesta rajonos jau darbojas deviņi teritoriālie centri. No šā gada sākuma līdz 30. septembrim visos centros kopā pieņemti 105 279 rīdzinieku iesniegumi pēc sociālās palīdzības; katrā no teritoriālajiem centriem dienā tiek pieņemti vidēji 506 klientu iesniegumi.