Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Veiks ekspertīzi mājai pie Zolitūdes Maxima

© f64

Tuvākajā laikā varētu kļūt zināms uzņēmums, kas veiks ekspertīzi dzīvojamajai ēkai pie sabrukušā Zolitūdes veikala Maxima. Pašlaik tiek gaidīts šīs ekspertīzes slēdziens, kaut gan, ja eksperti atzīs, ka daudzdzīvokļu nams ir ekspluatējams, tā īpašniekiem nav pienākums to nojaukt.

Rīgas pilsētas būvvalde izsludināja iepirkumu par daudzstāvu dzīvojamās ēkas un tirdzniecības centra Priedaines ielā 20 konstrukciju pašreizējā stāvokļa novērtējuma, apsekošanas un ģeotehniskās izpētes ekspertīzi.

Būvvaldē informē, ka pieteikumus iesniedza divi pretendenti: a/s Inspecta Latvija ar finanšu piedāvājumu 118 000 eiro apmērā un SIA LBS – Konsultants ar finanšu piedāvājumu 110 350 eiro apmērā. Būvvaldes pārstāve Ilze Žūka saka – piedāvājumus izvērtēs vismaz nedēļu, jo prasības ir specifiskas.

Piedāvājumā bija paredzēts līguma izpildes termiņš ne ilgāks kā 180 kalendārās dienas no iepirkuma līguma noslēgšanas brīža. Iepirkuma paredzētā līgumcena bija līdz 120 000 eiro (bez PVN).

Neatkarīgā jau rakstīja, ka SIA Homburg Zolitude 12 stāvu ēkas ekspertīzi jau veikusi, bet pagaidām par ārzemju ekspertu slēdzienu neizsakās. Tikšot gaidīts pašvaldības algoto ekspertu atzinums. SIA Homburg Zolitude pārstāve Rūta Grikmane Neatkarīgajai sacīja, ka Latvijā likumi neliek nojaukt privātīpašumā esošu ēku, ja vien tā nav bīstamā tehniskā stāvoklī. Zolitūdes iedzīvotāji, kuri apvienojušies biedrībā, vēlas, lai traģēdijas vietā pazustu ne tikai pērn novembrī sabrukušā veikala drupas, bet arī apakšzemes autostāvvieta un 12 stāvu dzīvojamā ēka, kas bija savienota ar veikalu tā jumta līmenī. Līdz šā gada 1. oktobrim SIA Homburg Zolitude ir jānostiprina daudzstāvu ēkas konstrukcijas, jānovērš laikapstākļu radītie bojājumi, jānostiprina ēkas fasāde, jārūpējas par ugunsdrošību u.c.