Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Piketēs pret Rīgas izpārdošanu

© f64

Rīgas dome, neskatoties rīdzinieku, nevalstisko organizāciju, Latvijas Zaļās partijas nosodošo attieksmi, kā arī klaji ignorējot sabiedrības viedokli, joprojām virza vairāku nozīmīgu Rīgas pašvaldības īpašumu, tai skaitā Lucavsalas, atsavināšanu un nodošanu izsolē.

Tā vietā, lai kopā ar iedzīvotājiem risinātu jautājumus par Lucavsalas turpmāko izmantošanu, Rīgas domes pozīcijas deputāti izvēlējušies cinisku attieksmi un izvairās no konstruktīva dialoga, tādēļ 26.augustā no plkst.13.00-14.00 pie Rīgas domes iecerēts atkārtots pikets pret Rīgas izpārdošanu, informē piketa pieteicēja biedrības "Jumpravsala" valdes priekšsēdētāja Rasma Griņa.

Tāpat R.Griņa piebilst, ka ģimenes dārziņu nomniekiem ir savs viedoklis par to, kā būtu jāattīsta Lucavsala un priekšlikumi rakstveidā tiks iesniegti deputātiem.

Piketu atbalsta Latvijas Zaļā partija un tās valdes priekšsēdētājs E.Tavars: "Ir savākts gandrīz viens tūkstotis parakstu pret Rīgas nekustamo īpašumu izpārdošanu. Uzskatām, ka pašvaldībai jāizstrādā Lucavsalas lokālplānojums, nosakot šīs teritorijas turpmākās attīstības scenārijus. Nedrīkst iztirgot Rīgas īpašumus, kamēr nav izvērtēta un sabiedriskajai apspriešanai nodota informācija par visām Lucavsalas attīstības alternatīvām, kā arī sagaidāmajām ietekmēm un riskiem. Lielā steiga, kādā domnieki vēlas atbrīvoties no Lucavsalas, met ēnu uz plānotā darījuma caurspīdīgumu un patiesajiem mērķiem".

Konflikts sācis briest kopš šī gada jūnija, kad laužot 2013.gada 10.oktobrī, Rīgas attīstības plāna sabiedriskajā apspriešanā Rīgas domes Attīstības komitejas doto solījumu, ka tuvākos 7 gadus Lucavsalā nekādas būtiskas izmaiņas netiekot plānotas, tomēr pa kluso tika virzīts šīs teritorijas pārdošanas process.

Atgādinām, ka šī gada 8.jūlijā jau notika pikets pie Rīgas domes, kurā biedrības "Jumpravsala", kas pārvalda ģimenes dārziņus, "Lucavsalas eko kopiena", kas apvieno uzņēmīgus, zaļi domājošus jaunus cilvēkus, Latvijas Zaļā partija un Vides aizsardzības klubs (VAK) pieprasīja atcelt Rīgas domes 08.07.2014. lēmumus.