Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Trulis ievietots Rīgas Centrālcietumā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes priekšnieks Aigars Trulis ievietots Rīgas Centrālcietumā, apstiprina Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Tas nozīmē, ka viņam saskaņā ar tiesas lēmumu piemērots apcietinājums. Cietumā viņš ievietots 15.aprīlī.

RPP priekšnieks Juris Lūkass vakar LETA teica, ka Truli KNAB aizturēja atvaļinājuma laikā un pēc atgriešanās no atvaļinājuma viņu atstādinās no amata.

Tāpat KNAB aizturējis vēl vienu RPP darbinieci - Lietvedības nodaļas priekšnieci Elīnu Jostiņu. Viņai patlaban nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis. Policijas darbiniece patlaban atrodas atvaļinājumā.

Pēc portāla "pietiek.com" ziņām, KNAB Truli aizturējis aizdomās par koruptīvām darbībām, iespējams, piesedzot jeb nodrošinot tā dēvēto legālo jumtu masāžas salonu darbībai Rīgā. Šādu salonu blakus nodarbe mēdz būt prostitūcijas pakalpojumu sniegšana.

KNAB paziņojumā presei raksta, ka ilgstošā laika posmā viena RPP amatpersona ir pieņēmusi vairākus kukuļus tālākai nodošanai RPP pārvaldes priekšniekam, lai tas, izmantojot savu dienesta stāvokli, rīkotos kukuļdevēja interesēs un pieļautu bezdarbību komercsabiedrības interesēs.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka vienā gadījumā amatpersonai ir nodots kukulis 375 latu (533 eiro), citā gadījumā 400 eiro apmērā.

Pēc kukuļa nodošanas RPP amatpersonas aizturētas. Neatliekamās procesuālās darbības, tostarp aizturēšanas un kratīšanas, veiktas, sadarbojoties ar Valsts policiju, kuras lietvedībā atrodas kriminālprocess par sutenerismu organizētā grupā. Šīs izmeklēšanas laikā konstatēts, ka nozieguma īstenošanā iesaistītas arī RPP amatpersonas. Valsts policija aizturējusi vēl trīs personas, un tiek turpināta izmeklēšana.

Viena amatpersona atzīta par aizdomās turēto kukuļa pieņemšanā, otra amatpersona - par starpniecību kukuļošanā, savukārt komercsabiedrības pārstāvis tiek vainots kukuļdošanā, norāda KNAB.

Valsts policija savukārt paziņojumā presei raksta, ka policija sadarbībā ar KNAB aizdomās par sutenerismu organizētā grupā aizturēja piecas personas, tostarp arī pieminētās divas Rīgas Pašvaldības policijas amatpersonas.

Personas aizturētas šā gada janvārī sāktā kriminālprocesā, policijai sākot izmeklēšanu saistībā ar kādu Rīgā darbojošos masāžas salonu, zem kura izkārtnes, kā vēlāk tika noskaidrots, darbojās bordelis jeb vieta, kurā par samaksu klients varēja saņemt seksuālos pakalpojumus. Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja noziedzīgā nodarījuma īstenošanā iesaistītās personas, starp kurām bija arī pašvaldības policijas amatpersonas.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka bordelis darbojies aptuveni pusotru gadu.

Pēc Truļa aizturēšanas RPP analizēs iespējamos cēloņus un veiks preventīvus pasākumus, lai nākotnē nepieļautu šādus gadījumus.