Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mākslas akadēmijā notiks ''Pagalma svētki''

Jau otro gadu Latvijas Mākslas akadēmijā tiks atvērts pagalms radošajiem „Pagalma svētkiem”.

Trīs mākslas augstskolu – Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas Kultūras akadēmijas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas – sadarbības rezultātā apmeklētājiem 2014. gada 24. maijā tiks piedāvātas dažādas meistardarbnīcas, improvizēti priekšnesumi un koncerti, kā arī ekskursijas.

Darbnīcas sniegs gan ieskatu mākslas un dizaina radīšanā, gan piedāvās viesiem kļūt par daļu no radošā procesa un pašu rokām izveidot kādu līdzi paņemamu atmiņu. Ekskursijās būs unikāla iespēja iepazīt Latvijas Mākslas akadēmijas ēku ne tikai kā pievilcīgu arhitektūras pieminekli, bet arī nokļūt tās gaiteņos un darbnīcās, kurās tiek strādāts ikdienā. Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas studentu mākslas un dizaina darbu tirdziņā varēs iegādāties un izvērtēt jauno mākslinieku veikumu, bet plenērā – zaļajā zonā ap Mākslas akadēmiju – būs iespējams klātienē vērot darbu tapšanu.

Pagalma svētki norisināsies 24. maijā no plkst. 12.00 līdz 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijas teritorijā Kalpaka bulvārī 13, notikumiem koncentrējoties ēkas iekšpagalmā un tuvākajā apkārtnē. Svētkus rīko un vada mākslas augstskolu studenti. Tajos piedalīties aicināts ikviens Rīgas iedzīvotājs un viesis.