Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ziemeļblāzmas pilī darbu atsāk bibliotēka

© F64 Photo Agency

Pirmdien, 2. septembrī, plkst. 10.00 atjaunotajā kultūras centrā “Ziemeļblāzma” darbu atsāk Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) Ziemeļblāzmas filiālbibliotēka. Tā ir bibliotēka visai ģimenei.

Tas nozīmē, ka šeit tiek gaidīti visu vecumu un sociālo slāņu lasītāji. Kamēr bērni tiks apkalpoti bērnu literatūras nodaļā, māmiņa vai tētis varēs atrast sev tīkamu grāmatu, palasīt avīzi vai žurnālu un ielūkoties datorā.

Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem un citiem rīdziniekiem tiek piedāvāts aptuveni 18 tūkstošus vienību liels krājums - daiļliteratūras un jaunākie uzziņu literatūras izdevumi dažādās nozarēs latviešu un citās valodās pieaugušajiem, bērniem un jauniešiem. Ir arī klausāmgrāmatas, mūzikas un filmu diski. Savus lasītājus gaida visai plašs periodisko izdevumu klāsts – septiņi laikraksti un 20 žurnāli.

Bibliotēkā būs pieejami bezmaksas datorpakalpojumi – internets, dažādas datubāzes, biroja programmas (lasītāju rīcībā būs seši stacionārie datori). Uz bibliotēku varēs nākt arī ar savu portatīvo datoru un bez maksas izmantot bezvadu internetu.

Profesionāls bibliotekārs ikvienam palīdzēs atrast nepieciešamo informāciju un sniegs konsultācijas gan dažādu materiālu, gan datubāzu, gan datorpakalpojumu izmantošanā.

1911. gadā dibinātās RCB Ziemeļblāzmas filiālbibliotēkas vēsture aizsākās laikā, kad kokrūpnieks mecenāts Augusts Dombrovskis no gubernatora saņēma atļauju paša dibinātās Bezalkohola biedrības telpās atvērt bezmaksas publisko bibliotēku. Pirmais „Ziemeļblāzmas” bibliotekārs bija dzejnieks Leons Paegle.

Bibliotēkā ir bagāta ar Ziemeļblāzmas pilij un Vecmīlgrāvim veltītu vēsturisku materiālu kolekcija, ko var izmantot ikviens interesents. Elektroniski šī informācija ir apkopota īpašā datubāzē, kas ietver laikposmu no 1886. līdz 1940. gadam un kas atrodama RCB mājaslapā: www.rcb.lv

Bibliotēka rīkos izstādes, dažādas tikšanās un pasākumus bērniem un pieaugušajiem. Visi šie pasākumi būs pieejami bez maksas.

Bibliotēka Ziemeļblāzmas ielā 36 pils kreisajā spārnā pirmdienās un otrdienās strādās no 10.00 līdz 18.00, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no 12.00 līdz 20.00, bet sestdienās no 10.00 līdz 17.00.