Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas skolēnus kontrolē pat naktīs

Gatavojoties pirmajai skolas dienai, Rīgas pašvaldības policisti, ceļu policisti un citu ar bērnu likumpārkāpumu profilaksi saistītu iestāžu darbinieki rīkos vairākus reidus un pārbaudes. Kontroles jau sākušās un notiks pat līdz pulksten trijiem naktī.

Kopš pagājušās nedēļas pašvaldības policisti ir pievērsuši sevišķu uzmanību bērnu un jauniešu iecienītajām pulcēšanas vietām iekškvartālos, parkos, aktīvās atpūtas un tamlīdzīgās vietās. Tajās ik dienu patrulē un patrulēs vidēji 280 policijas darbinieku. Savukārt Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki līdz 31. augustam no pulksten 19 līdz 3 dosies regulāros reidos izglītības iestāžu teritorijās. Viņi kontrolēs, kā tiek ievērota sabiedriskā kārtība. Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā paredz, ka bērni un jaunieši līdz 16 gadu vecumam bez vecāku vai viņu aizstājēju pavadības nedrīkst atrasties publiskās vietās laikā no pulksten 22 līdz 7, bet līdz 18 gadu vecumam – smēķēt publiskās vietās. Vecrīgā un citviet pilsētā no 30. augusta līdz 2. septembrim sabiedriskās kārtības nodrošināšanā plānots iesaistīt līdz 200 policijas darbinieku.

Policisti no 19. augusta līdz 8. septembrim veiks regulārus un nu jau tradicionālus reidus, pievēršot pastiprinātu uzmanību tirdzniecības vietām, kontrolējot, kā tiek ievērots alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizliegums nepilngadīgām personām, informē Rīgas pašvaldības policijā.

Pirmajā skolas dienā, 2. septembrī, policisti patrulēs pie 251 izglītības iestādes, kā teikts policijas informācijā, «to darba laikā». Septembrī, kamēr bērni vēl nav attapušies pēc garajām brīvdienām, bet pirmklasnieki nereti vieni dosies uz skolu un pēc tam – uz mājām, ceļu policisti un Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes speciālisti pirmo klašu skolēniem stāstīs par drošību un atgādinās, kā uzvesties uz ielas.

Pagājušajā nedēļā Ceļu policijas pārvaldes darbiniekiem bija jāsagatavo informācija par konstatētajiem trūkumiem, pārbaudot drošības barjeras, ceļa zīmes un ceļa apzīmējumus pie Rīgas skolām, un jāziņo par tiem Rīgas domes Satiksmes departamentam.

Sākoties vasaras brīvlaikam, pie mācību iestādēm tika atcelts ātruma ierobežojums – līdz 30 kilometriem stundā. Autovadītājiem jāņem vērā, ka ātruma ierobežojumi atkal stāsies spēkā, visticamāk, 31. augustā.