Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Reģionos \ Jūrmala

Ekonomija sedz kredīta maksājumu

© Ojārs Lūsis

Ir aizvadīta pirmā apkures sezona renovētajā mājā Jūrmalā, Jasmīnu ielā 8. Skaitļi parāda, ka iegūtais siltuma patēriņa efekts ir 45% un praktiski nosedz kredīta maksājumu. Dzīvokļos gaiss kļuvis sausāks, kas dod iespēju justies komfortablāk arī salīdzinoši zemā temperatūrā.

Lai arī aizvadītā ziema bija diezgan silta, ir iespējams izdarīt secinājumus, ko devusi mājas renovācija. Mājas pārvaldniece Ņina Arhipova skaidro: «Janvārī bija auksts laiks, kāds raksturīgs mūs pierastajām ziemām, tāpēc tieši šo mēnesi ņēmu par atskaites punktu. Salīdzinot iepriekšējo gadu siltuma patēriņu mēnešos ar līdzīgu vidējo gaisa temperatūru, pēc renovācijas siltuma patēriņš samazinājies uz pusi. Tāpat apkures sezonā katru mēnesi salīdzināju siltuma patēriņu ar līdzīga projekta māju Jelgavas ielā 12 – arī šie dati liecina, ka pēc renovācijas mūsu māja patērē par 45% mazāk siltuma. Līdz ar to ekonomija nosedz kredīta izmaksas. Ļoti būtisks ieguvums ir pakāpeniska mājas žūšana, ko nodrošina pēc energoaudita ieteikumiem izvēlētā ventilējamā fasāde. Rezultātā dzīvokļos ir sausāks gaiss un rudeņos un pavasaros, kad nav pieslēgta centrālā apkure, iedzīvotāji jūtas daudz komfortablāk.» Jasmīnu ielā 8 ir 44 dzīvokļi un kopējā gadā atmaksājamā summa nedaudz pārsniedz 7 tūkstošus eiro, ko iespējams atmaksāt, pateicoties arī ļoti zemajai apsaimniekošanas maksai – 28 centiem par kvadrātmetru. Kā aprēķinājusi mājas pārvaldniece, kredīta atmaksas summu pilnībā nosedz ietaupītie līdzekļi par siltumu.

SIA Jūrmalas namsaimnieks valdes loceklis Jānis Skutels stāsta: «Šīs mājas renovācijas laikā esam guvuši labu pieredzi, kas mums dos iespēju turpmākos projektus virzīt ātrāk un precīzāk. Es gribu uzsvērt, ka Jūrmalas namsaimnieks ir mainījies ne tikai kā komanda, bet ir izvirzītas arī jaunas prioritātes – galvenais ir mūs klients, dzīvokļu īpašnieks, un mums ir jādara viss, lai sniegtu vislabāko pakalpojumu par zemāko iespējamo cenu. Sarunas ar Namsaimnieku uzsākusi arī apsaimniekotāju asociācija, kas novērtē mūsu speciālistu zināšanas un uzkrāto pieredzi. Uzskatu, ka pozitīvs praktisks piemērs ir labāks par jebkurām teorētiskām sarunām.