Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Reģionos \ Daugavpils

Daugavpils Kultūras pils rekonstrukcija izmaksājusi 1,1 miljonu latu

Šodien jaunatklātās Daugavpils Kultūras pils rekonstrukcija izmaksājusi 1,1 miljonu latu, no tiem 85% ir Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzekļi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Kultūras ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Bīviņa.

Pēc skatītāju vietu skaita zālē, kas ir vairāk nekā 1130 sēdvietas, Daugavpils Kultūras pils būs otrā lielākā koncertzāle Latvijā.

Kultūras pilī veikts koncertzāles remonts - atjaunota skatuve, pārbūvēts balkons, palielinot skatītāju vietu skaitu zālē, izvietoti jauni krēsli, kā arī pārbūvēts foajē, gaiteņos veikts kosmētiskais remonts, sakārtotas garderobes, ēka pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem un veikti citi uzlabojumi.

Jau ziņots, ka Daugavpils kultūras pils svinīgajā atklāšanā, kas notiks šodien, piedalīsies arī kultūras ministrs Ints Dālderis (JL).

Ministrs pirms atklāšanas pasākuma atzinis, ka Daugavpils Kultūras pils renovācija, piesaistot ievērojamu Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, ir apliecinājums tām iespējām, ko kultūras infrastruktūras uzlabošanā Latvijā var panākt, sekmīgi īstenojot Eiropas fondu apguves programmas.

"Vienlaikus tas ir pierādījums nepieciešamībai attīstīt kultūras centrus visā Latvijā," secina Dālderis.

Jau ziņots, ka Kultūras pils Daugavpilī tiek atjaunota, īstenojot projektu "Pārrobežu teritorijas atraktivitātes veicināšana, paaugstinot kultūras iestāžu vadības efektivitāti".

Projekta autori cer, ka Kultūras pilī veiktie uzlabojumi sniegs jaunas iespējas dažādu pasākumu rīkošanā un veicinās iestādes attīstību nākotnē.

Lielāki atjaunošanas darbi Kultūras pilī nav veikti kopš ēkas nodošanas ekspluatācijā 1972.gadā. Kultūras un sporta pils koncertzāle vēl pavisam nesen atradās neapskaužamā stāvoklī - tā bija tumša, interjers novecojis, bet daudzas iekārtas nedarbojās.

Projekts "Pārrobežu teritorijas atraktivitātes veicināšana, paaugstinot kultūras iestāžu vadības efektivitāti" tiek ieviests Latvijas-Lietuvas teritoriālās sadarbības programmā 2007.-2013.gadam. Tā sadarbības partneris ir Rokišķu (Lietuva) municipālā administrācija.

Projekta mērķis ir veicināt Daugavpils un Rokišķu sadarbību, uzlabojot kultūras iestāžu infrastruktūru, paaugstinot kultūras darbinieku kapacitāti un veidojot kopīgus pasākumus.