Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tuvojas t/c "Šokolāde" desmitgade

Tuvojoties jubilejai, tirdzniecības centrs pēdējo mēnešu laikā piedzīvojis pārvērtības – tajā ir paplašināts stāvlaukums, modernizēts kinoteātris Kino Lora, veikta iekštelpu rekonstrukcija. Decembrī pēc rekonstrukcijas darbu sāks paplašināts pārtikas veikals Rimi Hypermarket © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Tirdzniecības centrā norit vērienīgi rekonstrukcijas darbi, gatavojoties tirdzniecības centra desmitgadei. Palielināta ēka un auto stāvlaukums, modernizēts kinoteātris Kino Lora, izveidota otra ieeja – tās ir dažas no pārmaiņām, kas pēdējo mēnešu laikā noritējušas tirdzniecības centrā. Rekonstrukcija noslēgsies šī gada decembrī, atklājot paplašināto pārtikas veikalu Rimi Hipermarket.

Tirdzniecības centrs Šokolāde atklāts 2008. gada jūnijā un kļuvis par siguldiešu un Siguldas viesu iecienītu iepirkšanās un izklaides vietu. Šokolāde ir reģionālas nozīmes tirdzniecības centrs, kas saista apmeklētājus no Siguldas un tuvējām teritorijām, taču samērā lielu daļu no apmeklētājiem veido gan garāmbraucošie, gan pilsētas viesi.

Ēkas un stāvlaukuma paplašināšana

Tirdzniecības centra Šokolāde apmeklētāju skaits kopš tā atvēršanas ik gadu ir palielinājies, tādēļ, lai saglabātu nemainīgi augstas klientu ērtības, tika strādāts pie tirdzniecības centra un teritorijas paplašināšanas. «Pirmkārt, veikta stāvlaukuma palielināšana, lai nodrošinātu ērtu auto novietošanu atbilstoši apmeklētāju pieprasījumam,» stāsta Kaspars Ķepals, ēkas īpašnieka un apsaimniekotāja SIA Loras Nami pārstāvis. «Lai klientiem būtu ērtāka iekļūšana tirdzniecības centrā, izveidota papildu B ieeja. Tālāk veikta ēkas paplašināšana, kas noslēgsies gada nogalē ar veikala Rimi Hipermarket atvēršanu. Pārtikas veikals iegūs papildu 1500 kvadrātmetru un līdz ar to plašāku pārtikas un nepārtikas preču sortimentu.»

VIENĪGAIS LATVIJĀ . Kino Lora ir vienīgais paaugstināta servisa kinoteātris Latvijā. Kino Lora tiek nodrošināta apkalpošana sēdvietā, klientiem pasniedzot pēc pasūtījuma tikko gatavotas siltās un aukstās uzkodas un kokteiļus. Katra sēdvieta ir īpaši aprīkota - ar apgaismotu galdiņu, servisa pogu, diviem glāžu turētājiem, atkritumu tvertni un virsdrēbju pakarināmo / Foto: Oskars BRIEDIS

Modernizēts Kino Lora

Tirdzniecības centrā atrodas Kino Lora, kas ir paaugstināta servisa kinoteātris. Kinoteātrī piedāvātajām ekstrām līdzvērtīgas neatrast ne vien Latvijā, bet arī lielākajā daļā Eiropas kinoteātru. Kino Lora ir vienīgais kinoteātris Latvijā, kas nodrošina apkalpošanu sēdvietā. Klientiem seansa laikā tiek pasniegtas pēc pasūtījuma pagatavotas dažādas siltās un aukstās uzkodas un kokteiļi. Nu jau apritējis gads, kopš kinoteātrī atklāta trešā īpaši modernizētā kinozāle, turklāt vasarā labiekārtotas arī abas pārējās kinozāles.

Vaicājot, kāda tad ir Kino Lora unikalitāte, kinoteātra vadītāja Linda Lele skaidro: «Kino Lora, tas nav pirkts gatavs produkts - sākot no idejas, tas tapis un realizēts, šeit, Siguldā.» Katrā sēdvietā ir iestrādāts galdiņš ar servisa pogu viesmīļa izsaukšanai un apgaismojumu ērtākai ēdiena baudīšanai. Krēsla atzveltnes daļā izveidota neliela sistēma virsdrēbju novietošanai un minimāli izgaismota atkritumu tvertne. Sēdvietās ādas krēsli ir lielāki par parasti kinoteātros redzētajiem, turklāt ļoti ērti, drīzāk atgādinot mājas klubkrēslu. Ejas starp krēslu rindām ir paplašinātas, lai viesmīļi var nemanāmi pārvietoties, netraucējot kino baudītājus. Ēdienkartē iekļauti īpaši atlasīti ēdieni bez specifiskām smaržām. «Šīs visas nianses nosaka pamattoni, kādēļ kinobaudīšana Kino Lora iegūst jaunu līmeni. Priecājamies, ka mūsu klienti to novērtē,» stāsta Linda.

Desmitgadi gaidot

Tirdzniecības centrā Šokolāde atrodas 31 tirdzniecības vieta, vienuviet nodrošinot daudzveidīgu preču un pakalpojumu klāstu. Te atrodas vairāki apģērbu un apavu veikali, bērnu preču veikali Lāčuks un Bēbis, daudzveidīgs ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums - picērija Čili Pica, kafejnīca Šokolāde, kafijas un tējas tirgotava Dāmu sala un citas tirdzniecības vietas. Šovasar jaunās, paplašinātās telpās tika atklāts veikals Drogas, Zvaigznes grāmatnīca un Outlet optika. «Esam gandarīti par mūsu nomniekiem un priecājamies, ka ar lielu daļu no tiem esam kopā jau no tirdzniecības centra pirmsākumiem,» norāda Kaspars. 2018. gada jūnijā tirdzniecības centrs Šokolāde svinēs pastāvēšanas desmitgadi. Šajā laikā tas ir nostiprinājis savas tirgus pozīcijas, kļuvis par iecienītu un klientu mīlētu iepirkšanās vietu.