Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pavisam drīz tiks pabeigta atkritumu izvešana no nelegālās glabātuves Jūrmalā

© nra.lv

Lai iepazītos ar sakopšanas darbu gaitu Jūrmalas ugunsgrēkā cietušās nelikumīgās atkritumu glabātuves teritorijā, ko jau nepilnu nedēļu veic vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R", masu mediju šodien devušies uz ugunsgrēka vietu slokas apkaimē.

"Clean R" no 5.jūlija veic Jūrmalas teritorijā esošās nelikumīgās atkritumu glabātuves teritorijas sakārtošanas darbus, jo ir uzvarējis Valsts vides dienesta (VVD) izsludinātajā iepirkumā. Tas kļuva aktuāls pēc tam, kad 18. jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kāda uzņēmuma teritorijā, kur bez VVD atļaujas tika glabāts liels daudzums atkritumu. Tie dega 1,2 hektāru platībā.

Šajā vai nākamajā nedēļā varētu pabeigt atkritumu izvešanu no ugunsgrēkā cietušās nelikumīgās atkritumu glabātuves Jūrmalā, žurnālistus otrdien informēja atkritumu izvešanas darbus veicošās SIA "Clean R" valdes loceklis Guntars Levics.

Viņš norādīja, ka nepilnas nedēļas laikā no šīs teritorijas izvestas 4500 tonnas atkritumu. Patlaban teritorijā varētu būt palikušas 5000-6000 tonnas atkritumu. Kā skaidroja Levics, teritorijas sakopšanas darbi norit saskaņā ar plānu.