Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ziemā viesnīca studentiem – vasarā hostelis tūristiem

HOSTELIS. Ventspils Augstskolas viesnīca vasaras sezonā kļūst par hosteli, vienlaikus spējot uzņemt pat 400 viesu no tuvākām un tālākām vietām © Publicitātes foto

Ventspils Augstskolā mācās studenti no visas Latvijas, kuriem mācību gada laikā nepieciešamas ērtas mājvietas, savukārt vasarā pilsētā ierodas tūkstošiem pilsētas viesu, kuriem vajag īslaicīgas naktsmītnes. Ventspils Augstskolas viesnīca, ko apsaimnieko pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi, nodrošina abas šīs vajadzības.

Vaicāts, kas ir primārās vērtības, kāpēc Ventspils viesiem vajadzētu izvēlēties par naktsmītni Ventspils Augstskolas viesnīcu, tās vadītājs Jānis Bitenieks sāk uzskaitīt: «Tā ir tuvu pilsētas centram, kur notiek dažādi pasākumi un atrodas galvenie tūrisma objekti; tie ir daži simti metru līdz jūrai, kur baudīt saulrietu vai pavadīt dienu pludmalē; tas ir Piedzīvojumu parks ar piesātinātu atrakciju piedāvājumu; tā ir sakārtota apkārtne; tas ir saprotošs un laipns apkalpojošais personāls; tie ir ērti divvietīgi numuriņi un, protams, izdevīga cenu politika. Mūsu priekšrocība ir tā, ka vienlaikus varam uzņemt lielu tūristu skaitu, jo sagatavojam ap 400 gultasvietu.»

Viesnīcā realizēts hosteļa princips - viens bloks sastāv no divām atsevišķām istabiņām ar divām gultām un abām istabām kopējo sanitāro mezglu. Saprotams, ka tā nav luksusa klases viesnīca, bet pēdējos gados arī Latvijā strauji kļūst populāri hosteļi, tāpēc viesnīcas piedāvājums ir atbilstošs tūrisma industrijas tendencēm. Pamatā hosteļi paredzēti jaunās paaudzes ceļotājiem. Šajā gadījumā priekšrocība ir fakts, ka vienā vietā iespējams izmitināt arī lielas ceļotāju grupas.

Runājot par pieejamo servisu, jāatzīmē kafejnīca Panorāma, kas atrodas ēkas sestajā stāvā un piedāvā gan brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas. Zinātāji atzīst, ka maltītes ir garšīgas un cenas demokrātiskas. Ja rodas nepārvarama vēlme pēc kafijas, tad visu diennakti to iespējams dabūt kafijas automātā viesnīcas foajē.

Vaicāts par iespējām rezervēt viesnīcas numuriņu, Jānis Bitenieks atzīst: «Diemžēl vairs nevaram piedāvāt numuriņus vasaras pieprasītākajās nedēļas nogalēs - kad pilsētā notiek lielie pasākumi, taču Ventspils nav sliktāka arī citās dienās, tāpēc laipni aicinām par rezervācijas iespējām interesēties, zvanot uz viesnīcu +371 20278255.»

Augstskolas viesnīcas 1. korpuss nodots ekspluatācijā 2000. gadā, tātad salīdzinoši jauna ēka, un ilgāku laika periodu savā grupā viesnīca tika atzīta par labāko naktsmītni pilsētā. Taču šogad pozīcijas ir zaudētas Ventspils Tehnikuma jaunajai viesnīcai. Nolietojas viss, arī studentu viesnīcas, tāpēc šogad uzsākts viena stāva kosmētiskais remonts. Līdzekļi piešķirti ēkas 3. stāva remontam, kas aptver 72 gultasvietas, - faktiski tas būs vairāk par kosmētisko remontu, jo uz energoefektīvākām tiks nomainītas logu stikla paketes un mikroklimata uzlabošanai logi aprīkoti ar gaisa pieplūdes vārstiem; tiks iegādātas jaunas - izturīgākas - mēbeles; izveidota jauna publiskās pieejas interneta vadu infrastruktūra, jo esošais WiFi dzelzsbetona ēkā nedarbojas tik labā līmenī, kā to pieprasa studenti; paredzēts nomainīt arī apgaismojumu uz energoefektīvo LED, un telpu aprīkojums tiks papildināts ar galda lampām mācību apstākļu uzlabošanai. Studentiem piedāvāsim arī ledusskapju nomu, lai viņiem nebūtu jāmeklē citi risinājumi iegādātās pārtikas glabāšanai, informē Valdis Lesiņš.

Turpmāk ik gadu būs nepieciešams veikt kāda stāva atjaunošanu, lai Ventspils Augstskolas viesnīca atkal atgūtu agrāko reputāciju un varētu pretendēt uz labākās naktsmītnes titulu pilsētā savā grupā.