Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

VIDEO: ASV jūras kājnieki izkrauj tehniku Ventspilī

© F64

No šā gada 3. līdz 15.jūnijam Latvijā notiks ASV spēku Eiropā vadītās ikgadējās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike", uz kurām aktīvi sāk ierasties sabiedroto spēku karavīri un militārā tehnika.

Mācību dalībvalstu militāro un atbalsta vienību uzņemšana visā Latvijas teritorijā notiek, izmantojot lidostas, kā arī dzelzceļa un ostu infrastruktūru. Šogad apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību vadošā ir Latvija. Mācībās piedalīsies vairāk nekā 2000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Polijas un Slovākijas, kā arī ASV karavīri un jūras kājnieki. Latvijas armija mikroblogošanas vietnē twitter publicējusi video, kurā redzams, kā ASV jūras kājnieki izkrauj tehniku Ventspilī.

Turpinoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka to laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.