Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tukuma 3.pamatskolā radušās plaisas likvidēs pēc būvdarbu beigām

© visapasaule.lv

Plaisas, kas ir radušās Tukuma 3.pamatskolas ēkā, plānots aizdarīt pēc būvdarbu, kas notiek pie izglītības iestādes, beigām, aģentūru LETA informēja Tukuma novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Laukmane.

"Ir plaisas, kas radušās pamatskolas ekspluatācijas laikā. Bet jauns plaisājums objektīvi izveidojies Tukuma 3.pamatskolas sporta zāles un stadiona būvniecības procesā. Piemēram, grunts virsūdeņu svārstību rezultātā, no smagā transporta kustības būvlaukumā, būvlaukumā veikto zemes darbu rezultātā, kā arī citu ārējo faktoru, kas nav saistīti ar būvniecību, ietekmes rezultātā," plaisu rašanās iemeslu skaidroja pašvaldības pārstāve.

Pašlaik izglītības iestādē trīs reizes dienā tiek veikti plaisu uzmērījumi 12 marķētās vietās. Plaisu atvēruma amplitūda ir no 0,2 līdz 2,5 milimetriem, līdz šim nav novērota plaisu paplašināšanās. Pēc visu būvdarbu pabeigšanas plaisas tiks aizdarinātas, nostiprinātas ar speciālajiem briestošajiem sastāviem un atjaunota apdare.

Laukmane uzsvēra, ka ēka ir droša, tāpēc tajā arī nav pārtraukts mācību process.

Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) Komunikācijas un informācijas vadības nodaļas vadītāja Nelda Elsiņa skaidroja, ka birojs pamatskolas ēku pārbaudījis 2015.gadā.

"Pārbaudē konstatēts, ka ēka ir labā stāvoklī, un nekādas plaisas nav konstatētas. Šobrīd ēkas tuvumā notiek būvdarbi, kas arī ir BVKB kontrolē, taču BVKB pašreiz nav pamata secināt, ka plaisas ēkā ir radušas būvdarbu veikšanas ietekmē," pauda Elsiņa.

Lai pārliecinātos par sniegtās informācijas patiesumu un ēkas drošumu, BVKB līdz 31.martam plāno operatīvi veikt ārpuskārtas pārbaudi pamatskolas ēkā.

LETA jau vēstīja, ka Tukuma 3.pamatskolas ēkā pagājušajā nedēļā konstatētas plaisas, ko ietekmējuši arī rakšanas darbi, kas notiek pie skolas, aģentūru LETA informēja izglītības iestādes direktora pienākumu izpildītāja Svetlana Hadakovska.

"Rakšanas darbi pie pašas skolas apturēti līdz vasarai, taču citur darbi turpinās," skolas vadītāja informēja par sporta halles un stadiona būvniecības darbiem, kas arī bija plaisu rašanās iemesls.

Tāpat ziņots, ka pie Tukuma 3.pamatskolas tiek būvēta sporta zāle, kas tiks savienota ar esošo skolas ēku.

Projektā paredzēts uzbūvēt jaunu sporta halli, kas savienota ar skolas ēku, rekonstruēt stadionu, izbūvējot mākslīgā seguma futbola laukumu, skrejceļu un ierīkojot vingrošanas iekārtas. Teritorijai paredzēts plašs auto stāvlaukums un labiekārtota teritorija ar bērnu rotaļu iekārtām.