Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

VVD publisko gudrona dīķu teritorijas apsardzes pārņemšanas video

© F64

Valsts vides dienests (VVD) šorīt publiskojis videomateriālu, kurā redzama Inčukalna gudrona dīķu teritorijas apsardzības pārņemšana. Lai gan SIA "Skonto būve" apgalvoja, ka apsardzes pārņemšana notikusi, veicot ielaušanos, videomateriālā neviena vardarbīga aina nav redzama.

Video ir redzams, kā VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova sasveicinās ar apsardzes pārstāvjiem un izskaidro objektā esošajiem SIA "Skonto būve" pārstāvjiem konkrētās darbības un turpmāko kārtību, kādā uzņēmuma dalībnieki tiks ielaisti objekta teritorijā.

Notikuma vietā Koļegova vaicājusi, cik ilgi vēl SIA "Skonto būve" apsargiem jāatrodas objektā, uz to saņemot atbildi, ka tas būs zināms tikai šajā nedēļā. Tāpat apsargi nav varējuši atbildēt, kad no teritorijas tiks izvāktas uzņēmuma mantas. Koļegova arī skaidrojusi, ka uzņēmumam bija dots pietiekami ilgs laiks, lai tas pamestu teritoriju.

Apsargiem arī norādīts, ka pie vārtiem tiks izvietoti plakāti ar norādēm, ka objekts ir VVD valdījumā un kā turpmāk varēs iekļūt šajā teritorijā.

Norādījumi doti arī VVD nolīgtās apsardzes pārstāvjiem, uzsverot, ka jaunais objekta pārvaldītājs ir VVD un apsargiem nav jāskaidrojas par to.

Savukārt uzņēmuma "Skonto būve" advokāts Viktors Tihonovs norāda, ka VVD publiskotais video par notikumiem Inčukalna gudrona dīķu objektā pierāda, ka VVD apzināti slēpj patiesos notikumus saistībā ar VVD nolīgtās privātās apsardzes kompānijas vardarbīgo ielaušanos "Skonto būves" pārvaldītajā un apsargātajā teritorijā.

"Piemēram, šajā videomateriālā neparādās, ka apsardzes treileri teritorijā ieved un novieto kāds VVD darbinieks, kā arī netiek parādīti notikumi pie objekta Rietumu vārtiem, kur VVD nolīgtā apsardzes kompānija uzlauž vārtus un ieņem teritoriju vardarbīgā ceļā. Ņemot vērā šos faktus un publiskos paziņojumus, kur VVD pauž melīgu informāciju, "Skonto būve" pieprasa no VVD pilnu videomateriālu iesniegšanu Valsts policijā kriminālprocesa izmeklēšanas vajadzībām," informē Tihonovs.

Kā ziņots, VVD 28.augustā pārņēma apsardzi Inčukalna gudrona dīķu teritorijā, savukārt "Skonto būve" uzskata, ka notikusi krimināli sodāma rīcība, un lūgusi Valsts policiju par šo faktu sākt kriminālprocesu.

VVD norāda, ka uzņēmumam vairākkārt ir lūgts atbrīvot teritoriju, kas nav darīts. Tikmēr SIA "Skonto būve" jaunās apsardzes ierašanos nodēvējusi par ielaušanos, ko veikusi bruņota privātā apsardzes kompānija.