Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Apvienība pret nacismu" protestē pret Bauskā atklāto pieminekli leģionāriem

© bauskasdzive.lv

Bauskas pilskalnā piektdien, 14. septembrī, tika atklāts piemineklis pilsētas aizstāvjiem. Tā uzstādīšanas idejas autors ir viens no retajiem dzīvi palikušajiem 1944. gada Bauskas aizstāvēšanas kauju dalībniekiem Imants Zeltiņš. Tikmēr "Apvienība pret nacismu" uzskata, ka Bauskā tika atklāts piemineklis Waffen SS karavīriem.

Apvienība uzsver, ka pieminekli atklāja Bauskas novada domes deputāti un pārstvāvji no Nacionālās apvienības VL/TB/LNNK. Apvienība pret nacismu uzskata, ka ir nepieņemami tērēt pašvaldības bužeta līdzekļus nacistu slavināšanai un celt tiem pieminekļus.

Apvienība pret nacismu uzskata ka pieminekli vajag demontēt un pārvietot uz leģionāru brāļu kapiem, kā arī Bauskas novada domes priekšsēdētājam ir jāatkāpjās no amata un jāatvainojās tiem, kas cieta no nacistu zvērībām Latvijā, ja tas nenotiks Apvienība pret nacismu vērsīsies pie Vides aizsardzības un Pašvaldību lietu ministra ar lūgumu Bauskas novada domes priekšsēdētāju atlaist.

Divus metrus augstajā granītā iecirstie vārdi liecina, ka šis piemineklis veltīts Bauskas aizstāvjiem pret otrreizējo padomju okupāciju 1944. gadā no 28. jūlija līdz 14. septembrim. Turpat arī bijušā Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa teiktais: "Latvijai jābūt latviešu valstij."