Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Augulis uzmanību veltīs autoceļu kvalitātei, tranzītam, kā arī ostu un lidostas attīstībai

Svarīgākās jomas, kam tiks pievērsta uzmanība transporta un tranzīta nozarē, būs autoceļu kvalitāte, tranzīts, kā arī ostu un lidostas attīstība, pirms svinīgās jaunās valdības sēdēs biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja jaunievēlētais satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Esot satiksmes ministra amatā, Augulim nebūšot "vienas prioritātes, kurai tikai tiks veltīta uzmanība".

Uz "Nozare.lv" jautājumu, kā jaunais ministrs plāno atrisināt ieilgušo Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" un starptautiskās lidostas "Rīga" konfliktu, Augulis norādīja, ka jautājums "tiks risināts, jo viss ir atkarīgs no tā, vai cilvēki māk runāties savā starpā".

Ministrs atzina, ka ir starpība, vai vadīt Satiksmes vai Labklājības ministriju, tomēr uzsvēra, ka sāk iejusties savā amatā, jo pēc izglītības esot ekonomists un finansists. "Jaunais amats, protams, ir jauns izaicinājums, tomēr ar visu tiksim galā," solīja Augulis.

Jau ziņots, ka šodien Saeima ārkārtas sēdē apstiprināja Valda Dombrovska ("Vienotība") veidoto Ministru kabinetu.

Par Dombrovska valdības apstiprināšanu balsoja 63 Saeimas deputāti, bet pret bija 35.

Balsošanai bija reģistrējušies 99 deputāti, jo uz sēdi nebija ieradies Jānis Ādamsons (SC). No 99 klātesošajiem deputātiem nobalsoja 98, jo balsošanā nepiedalījās Aleksejs Burunovs (SC).

Visi 55 koalīcijas deputāti - apvienības "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji - nobalsoja "par". "Par" balsoja arī opozīcijā esošie apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvji.

Pēc ievēlēšanās Ministru prezidenta amatā Dombrovskis žurnālistiem sacīja, ka šī valdība plānojot nostrādāt visus četrus gadus, jo ar tādu mērķi viņi te arī nākuši. Premjers arī cerot uz konstruktīvu sadarbību ar opozīciju.

Dombrovskis norādīja, ka jau nākamnedēļ tiks sākts darbs pie 2011.gada valsts budžeta veidošanas. Trešo daļu no iecerētā budžeta deficīta samazinājuma plānots panākt ar izmaiņām nodokļu politikā, bet pārējās divas trešdaļas - samazinot izdevumus.

Dombrovska valdību veido partiju apvienība "Vienotība" (JL, PS, SCP) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kurām kopā Saeimā ir 55 balsis.

"Vienotības" izvirzītais premjera kandidāts Dombrovskis vadīja arī līdzšinējo valdību, par kuras vadītāju viņš tika apstiprināts 2009.gada 12.martā.

Jaunajā valdībā "Vienotības" politiķu pārziņā ir septiņas ministrijas. No šī politiskā spēka finanšu ministra amatu ieņem bijušais "SEB bankas" ekonomists Andris Vilks (PS), bet ekonomikas ministra amatu - līdzšinējais ministrs Artis Kampars (JL).

Ārlietu ministra amatu ieņem Ģirts Valdis Kristovskis (PS), aizsardzības ministra amatu - Artis Pabriks (SCP), tieslietu ministra amatu - Aigars Štokenbergs (SCP), iekšlietu ministres amatu saglabājusi līdzšinējā ministre Linda Mūrniece (JL), savukārt kultūras ministres posteni ieņem Sarmīte Ēlerte (PS).

ZZS pārziņā ir sešas ministrijas. Zemkopības ministriju turpina vadīt Jānis Dūklavs, satiksmes ministra amatu ieņem līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis, izglītības ministra amatu ieņem līdzšinējais Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Rolands Broks, labklājības ministres amatu - līdzšinējā Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilona Jurševska, bet veselības ministra amatu - Liepājas slimnīcas vadītājs Juris Bārzdiņš.

Paredzēts, ka apvienoto Vides un reģionālās attīstības ministriju vadīs līdzšinējais vides ministrs Raimonds Vējonis. Saeima gan vēl nav izdarījusi grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, tāpēc deputāti šodien vēl nevarēja apstiprināt amatā vides un reģionālās attīstības ministru. Līdz Vides ministrijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas apvienošanai Vējonis pildīs vides ministra pienākumus, bet premjers Dombrovskis uzņēmies pildīt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus.

Dombrovska veidotā valdība, deklarējot savus mērķus, apņēmusies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei, turpinot īstenot Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmu.