Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Aivars Lembergs: Pret mani sākta kārtējā nomelnošanas kampaņa

Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") uzskata, ka šorīt interneta vietnē "www.rokasgramata.com" publiskotās iespējamās Anrija Lemberga bankas kontu izdrukas ir "kārtējā nomelnošanas kampaņa" pirms gaidāmajām 10.Saeimas vēlēšanām.

"Šodien Latvijas Republikā ir sākta kārtējā Aivara Lemberga un viņa dēla nomelnošanas kampaņa jeb melnais PR. Tādu pašu kampaņu "Pilsētai un pasaulei" organizēja pirms četriem gadiem. Šīs kampaņas organizētāji ir Lato Lapsa un [Aleksandrs] Niklass, bet to finansē [Oļegs] Stepanovs un [Olafs] Berķis. Es būtu izbrīnījies, ja tāda antilemberga kampaņa netiktu organizēta," aģentūrai LETA savu viedokli pauda Aivars Lembergs.

Aivars Lembergs sacīja, ka "neiepriecinās" savus politiskos pretiniekus un tiesā par nomelnošanu ne pret vienu nevērsīsies.

Lai sniegtu priekšstatu par saviem ienākumiem, Aivars Lembergs aģentūru LETA informēja, ka laika periodā no 2001. līdz 2006.gadam viņa ienākumi bijuši 25,4 miljoni latu, tajā skaitā 11,7 miljoni latu no tiem gūti dividenžu veidā.

Lembergs uzsvēra, ka savulaik viņa dēls Anrijs aktīvi piedalījies biznesa veidošanā, līdz ar to viņam bijuši zināmi privāti izdevumi.