Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Svētdien Latvijā ienāks Arktikas gaiss; nākamnedēļ sals līdz -17 grādiem

© Rūta Kalmuka, F64 Photo Agency

Svētdien Latvijā sāks ieplūst gaiss no Arktikas, un sals gaidāms visu nākamo nedēļu, liecina pašreizējās laika prognozes.

Šosestdien, starp mākoņiem uzspīdot saulei, gaisa temperatūra dienas vidū svārstīsies ap nulli, nav gaidāmi lieli nokrišņi. Svētdien austrumu novados gaisa temperatūra būs zem -5 grādiem un pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Tuvākajā nedēļā caurmērā būs maz nokrišņu, bet, arktiskajam gaisam plūstot pāri Baltijas jūrai, veidosies gubu mākoņi, kas nelielās teritorijās izraisīs stipru snigšanu. Šo mākoņu virzība būs atkarīga no vēja virziena.

Galvenokārt pūtīs lēni mainīga virziena vēji, un, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra diennakts tumšajā laikā vietām noslīdēs krietni zem -10 grādu atzīmes, savukārt dažkārt piekrastē, vējam nesot siltumu no jūras, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +1 grādam.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka aukstākajās naktīs nākamnedēļ valsts austrumu novados sals var sasniegt -15..-17 grādus un ka vairāk sniega mākoņu būs otrdien un trešdien.

Jau ziņots, ka sala ietekmē atsāksies upju aizsalšana un vižņu iešana, iespējama jaunu ledus sastrēgumu veidošanās un esošo pagarināšanās, līdz ar to palielināsies plūdu risks nākamajā lielajā atkusnī vai pavasarī.