Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā pusaudzis 12 vienaudžiem nozog samērā dārgus telefonus

Rīgā Valsts policija aizturējusi 14 gadus vecu jaunieti, kurš 12 vienaudžiem nozadzis samērā dārgus mobilos tālruņus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Pagājušajā nedēļā, Pārdaugavā, kādā sporta centrā kārtējo reizi tika apzagti ģērbtuves skapīši. Kamēr sportotāji devās uz treniņiem, tikmēr kāds garnadzis, uzlaužot metāla skapīšus, nozaga vairākus mobilos tālruņus. Sportotāji, pārrodoties no treniņa, konstatēja, ka pavisam kopā ir apzagti 12 skapīši. Visi nozagtie tālruņi bija jauni un salīdzinoši dārgi.

Policija pēc video ieraksta noskaidroja garnadzi - 14 gadus vecu puisi, kurš iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Neilgi pēc noskaidrošanas policisti jaunieti aizturēja.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka jaunietis nāk no samērā turīgas ģimenes, un vienmēr vecāki devuši kabatas naudu. Taču, kā apgalvo pusaudzis, viņš zādzību izdarījis, jo vēlējies vairāk naudas.

Jaunietis savu vainu zādzībās atzīst un nozagtos mobilos tālruņus esot jau paspējis Imantas teritorijā pārdot nepazīstamiem cilvēkiem. Pēdējo nozagto mobilo tālruni, "iPhone5", pārdevis par 200 latiem.