Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Krimināllietu par slepkavību pie kluba "Melnā piektdiena" turpinās iztiesāt 28.janvārī

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien līdz 28.janvāra plkst.14 atlika krimināllietas izskatīšanu pret 1982.gadā dzimušo Alfrēdu Guži, kurš apsūdzēts par 1984.gadā dzimuša vīrieša nošaušanu pie kluba "Melnā piektdiena".

Kā aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Oksana Hvostova, lietas izskatīšanu nācās atlikt, jo advokāts lūdza laiku, lai varētu rakstiski sagatavot savu tiesas debašu runu.

LETA jau ziņoja, ka naktī uz 2011.gada 17.septembri ap plkst.3 Rīgā, Brīvības ielā, netālu no naktskluba "Melnā piektdiena", tika nošauts 1984.gadā dzimis vīrietis. Saistībā ar notikušo Valsts policijā tika sākts kriminālprocess par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Noziedznieks bija vairākas reizes izšāvis vīrieša virzienā un no notikuma vietas aizbēdzis, bet tikmēr cietušais no šautajām brūcēm miris.

Dažas dienas vēlāk - 21.septembrī - aizdomās par minētās slepkavības izdarīšanu kādā dzīvoklī Rīgā tika aizturēts 29 gadus vecs vīrietis, kurš agrāk vairākkārt tiesāts par zādzībām un laupīšanām.

Prokurore Jekaterina Kušakova šo lietu izskatīšanai tiesā nodeva 2012.gada martā, apsūdzot vīrieti pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Slepkavībā tika izmantota pārtaisīta pistole un paštaisītas patronas. Apsūdzētais pirmstiesas izmeklēšanā atzinis savas faktiskās darbības, taču skaidrojis, ka viņam nav bijis nodoma nogalināt.

Patlaban Gužem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.