Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rīgā traks vīrietis ielaužas sieviešu klosterī

© F64 Photo Agency

Rīgas Pašvaldības policijas Centra rajona pārvaldes darbinieki vakar īsi pirms pusnakts saņēma informāciju, ka Kr.Barona ielā, Rīgas Sv. Trijādības-Sergija sieviešu klostera teritorijas vārtos laužas vīrietis.

Uz klostera teritorijā iekļuvušo vīrieti policijai notikuma vietā norādīja klostera iemītniece, pats vīrietis jau atradās pie baznīcas durvīm un, agresīvi klauvējoties pie tām, mēģināja iekļūt ēkā, informēja Rīgas Pašvaldības policija.

Kā policijas darbiniekiem paskaidroja vīrietis, kuram no dauzīšanās pie durvīm asiņoja roka, viņš gribot tikt baznīcā, lai noliktu tur svecīti.

Sakarā ar to, ka vīrieša uzvedība bija neadekvāta, raisot aizdomas par psihiska rakstura traucējumiem, uz notikuma vietu izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde un mediķi nolēma vīrieti hospitalizēt.

Taču vīrieša agresija turpināja pieaugt, viņš sāka kliegt un apvainot mediķus, atsakoties doties uz slimnīcu.

Pēc vairākkārtējiem aicinājumiem doties līdzi operatīvo dienestu darbiniekiem, agresīvais pacients nepakļāvās ne mediķu, ne policijas darbinieku prasībām, fiziski pretojās, uzbruka dienestu darbiniekiem, mēģinot iesist, kā dēļ vīrieša savaldīšanā tika pielietots fizisks spēks un speclīdzeklis - asaras izraisošu vielu gāzes baloniņš. Kad arī tas nespēja nomierināt trakojošo personu, tika pielietota elektrošoka pistole.

Aizturētais vīrietis nogādāts slimnīcā, kur nodots tālākai medicīniskai aprūpei.