Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Trīs piedzērušies jaunieši ved pārdot auto un 160 km/h ietriecas kokā

© Juris Ģigulis

Ventspilī iecerētais auto pārdošanas darījums Alsungas jauniešiem beidzās vēl nesācies. Ceļā pie pircēja spēkrats ar 160 kilometru lielu ātrumu dzērumā ietriekts kokā. Ir divi cietušie.

Automašīnā Volvo V70 pa Ventspils–Kuldīgas autoceļu brauca trīs jaunieši. Vēlāk noskaidrojās, ka visi trīs bijuši pamatīgā reibumā, arī šoferis. Jautājums – cik lielā mērā. To precīzi noteiks ekspertīžu rezultāti, informē Ventspils ceļu policijas vecākais inspektors Gatis Putniņš.

22 gadus vecais autovadītājs nespēja novaldīt automašīnas stūri, nobrauca no ceļa, un spēkratu apstādināja tikai koks. Skats operatīvajiem dienestiem pavērās biedējošs – automašīnas priekšpuse bija pilnīgi sadragāta, bet priekšā sēdošie ar trieciena spēku sasviesti uz blakussēdētāja sēdekļa. Savainotais autovadītājs un vēl smagāk cietušais 28 gadus vecais blakussēdētājs bija iesprostoti dzelžos. Lai viņus dabūtu ārā no auto un varētu nodot mediķu rokās, glābējiem nācās pusstundu pacīnīties ar dzelžu griešanu.

Aizmugurē sēdošajam jaunietim paveicās, viņš ticis sveikā tikai ar izbīli. Tieši viņš policijai atklājis, ka automašīna stūrēta ievērojamā ātrumā – ap 160 kilometriem stundā. Lieta ir nodota kriminālpolicijai, kas veiks izmeklēšanu.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārsta vietnieks, reanimatologs Olafs Ķeņģis informē, ka pasažieris ir cietis ļoti smagi. Viņš atrodas reanimācijā ar ķermeņa sasitumiem, lauztām ribām, lauztu atslēgas kaulu un kakla skriemeļiem. «Viņa veselības stāvoklis ir grūts, bet stabils. Pacients ir pie samaņas,» atklāj mediķis. Tikmēr autovadītājs ir ievietots traumu nodaļā. Arī viņš guvis daudz ķermeņa sasitumu, grieztas brūces, lauzta arī roka. Kad ātrie abus atveduši uz slimnīcu, varējis redzēt, ka viņi ir stiprā dzērumā. Neesot zinājuši, kurš sēdējis pie stūres, uz kurieni braukuši, kāpēc braukuši un brīnījušies, kādā sakarā viņi vispār atrodas slimnīcā. Traumu nodaļā apmeklētais jaunietis, ko policija identificēja kā autovadītāju, ar Neatkarīgo bez advokāta klātbūtnes runāt nevēlas. Viņš tikai noteica, ka nezina, vai pie stūres sēdējis pats vai otrs cietušais. No iepriekšējās dienas notikumiem neko neatceroties.

Tikmēr aculiecinieki stāsta, ka aptuveni pusstundu pirms avārijas automašīna redzēta Zlēkās. Iespējams, lai vietējā veikalā atjaunotu grādīgo krājumus. No ceļmalā apstādinātā spēkrata izkāpis blakussēdētājs, visticamāk, lai nokārtotu dabiskās vajadzības. Taču viņam tas lāgā nepadevās – vīrietis krita gar zemi, cēlās augšā un krita atkal. Bet pa automašīnas logu tikušas izmētātas pudeles.

Policija noskaidrojusi, ka Alsungas jaunieši uz Ventspili braukuši, lai pārdotu automašīnu. Sludinājumu portālā ss.lv redzams, ka minēto auto gribēts pārdot par 1350 latiem. Ironiski, jo sludinājumā norādīts, ka auto nav sists, ir labā tehniskā stāvoklī. Nu vairs tā nav. Visticamāk, spēkrats nokļūs auto kapsētā.