Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

"Ventspils siltuma" naudas piesavināšanās lietā aizturēts uzņēmuma darbinieks

Šodien aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēts viens Ventspils pašvaldības uzņēmuma "Ventspils siltums" darbinieks.

Aizturēšana notikusi saistībā ar kriminālprocesu, kas sākts aizdomās par iespējamu naudas piesavināšanos lielā apmērā šajā uzņēmumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons.

Vilemsons neprecizēja, kas ir aizturētā persona, vien norādīja, ka tas nav "ne kasieris, ne grāmatvedis", bet ir šī uzņēmuma darbinieks. Tuvākajās dienās tikšot lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajai personai.

Policijā arī neprecizēja, vai aizdomās turamā persona aizturēta savā dzīvesvietā vai darba vietā.

Kā ziņots, saistībā ar uzņēmumu "Ventspils siltums" policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Kriminālprocess sākts pēc tam, kad novembra beigās policijā saņemts iesniegums no uzņēmuma vadības.

Ir aizdomas, ka naudas piesavināšanās lielā apmērā pašvaldības uzņēmumā "Ventspils siltums", iespējams, notikusi grupā un tajā varētu būt piedalījušās trīs personas, kas saistītas ar darbu uzņēmuma kasē, abonentu daļā un grāmatvedībā.

Šādu pieņēmumu vakar preses konferencē izteica Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Ventspils mērs atklāja, ka tieši viņš bijis iniciators pārbaudes veikšanai uzņēmumā. "Man jau ilgāku laiku nepatika tie cipari, kādi viņiem figurē debitoros. Pēc manām domām, tie debitoru apjomi - un palūdzu, lai man iedod salīdzināt ar citām republikas pilsētām, - nebija adekvāti. Citiem vārdiem, pēc manām domām, mums tai situācijai vajadzēja būt labākai, jo objektīvi mums sociālekonomiskā situācija ir labāka, bet tie pārskati radīja, ka viņi ir sliktāki," pastāstīja Lembergs.

12.novembrī izdots rīkojums par pārbaudes veikšanu uzņēmumā. "Pārbaude tika veikta, un tika atklāts, ka pastāv ļoti liela varbūtība, ka trīs darbinieki - tie, kas saistīti ar darbu kasē, ar darbu abonentu daļā un grāmatvedībā, savstarpēji vienojoties, izzaga naudu, vienkārši sakot," informēja Lembergs.

23.novembrī uzņēmuma vadība uzrakstījusi iesniegumu policijai, bet 29.novembrī tika sākts kriminālprocess par piesavināšanos lielā apmērā.