Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Sieviete dusmās no Madonas kapiem nozog puķu stādus; tiesa piespriež sodu

© F64 Photo Agency

Madonas rajona tiesa piespriedusi 160 stundas piespiedu darba kādai sievietei, kura pērn 18.aprīlī no astoņām Madonas pilsētas kapos esošām kapavietām nozaga atraitņu stādus un iestādīja tos savā piemājas dārzā, liecina anonimizētais tiesas nolēmums.

Spriedumā norādīts, ka sieviete 2017.gada 18.aprīlī, laika posmā no plkst.16 līdz plkst.18, ar rokām izraka kopumā 74 atraitnīšu stādus, kā arī nolaupīja divus puķu podus ar atraitnītēm.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā sieviete liecinājusi, ka norādītajā datumā atbrauksi uz Madonas kapiem, lai apskatītu, vai tur kādā kapa vietā nav sastādītas puķes, kas nozagtas no Gulbenes pilsētas kapiem, kur esot apglabāti viņas tuvinieki. Staigājot pa kapiem, viņa esot ievērojusi, ka uz vairākiem kapiem sastādītas tādas pašas puķes, kādas bijušas uz viņas radinieku kapiem. Tad arī sievietei radusies doma šīs puķes paņemt, jo viņa nav iedomājusies, ka arī citi cilvēki varētu stādīt tādas pašas uz savu tuvinieku kapiem.

Sieviete izmeklētājiem norādījusi, ka zagšanas brīdī viņā valdījušas dusmas, jo uzskatījusi, ka visas puķes nozagtas no Gulbenes kapiem, taču pēc pāris minūtēm viņa esot sākusi nožēlot savu rīcību un apsvērusi atgriezt puķes, tomēr secinājusi, ka precīzi neatceras, no kurām kapa vietām kuras puķes paņēmusi. Pēc tam viņa esot apsvērusi puķes mest laukā vai iestādīt Gulbenes kapos, taču beigās tomēr puķu stādus aizvedusi uz savu dzīvesvietu un iestādījusi pie savas mājas.

Tiesas procesa laikā sieviete savu vainu noliedza, taču tiesas ieskatā tas, ka viņa pirmstiesas izmeklēšanas laikā sniedza precīzas liecības, liecinot arī par savu emocionālo stāvokli, norāda, ka tiesā viņas liecības izmainījušās, lai izvairītos no soda saņemšanas.