Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Rimšēvičs par zādzību, kuras laikā skatījies filmu: Es neturu miljonus seifā mājās!

© F64

No Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča mājas nozagts ugunsdrošs seifs ar ģimenes fotogrāfijām un video ierakstiem, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" sacīja Rimšēvičs.

Viņš informēja, ka nozagtajā seifā atradās ģimenei svarīgas lietas - foto albumi, mūzikas un video ieraksti. "Es neturu miljonus seifā mājās," teica Rimšēvičs.

Tāpat viņš pauda, ka nevēlas nevienu turēt aizdomās, taču norādīja uz to, ka māja apzagta nedēļu pēc tam, kad tajā veikta kratīšana. "Es negribu nevienu turēt aizdomās, bet vienkārši ļoti tuvu sakrīt notikumi," sacīja Rimšēvičs, piebilstot, ka seifs atradās mājas otrajā stāvā, "nost no acīm", kā arī to nevarēja iznest viens vai divi cilvēki, bet māja tika apzagta desmit minūšu laikā.

Pēc Rimšēvičs teiktā, laikā, kad apzagta māja, viņš bijis ceļā no kino, kur skatījies filmu "Tumšākā stunda" par Lielbritānijas premjerministru Vinstonu Čērčilu. "Mēs atgriezāmies no filmas un tajā brīdī mums brauca pretī apsargs un sacīja: "Zvaniet policijai. Jūsu māja ir apzagta"," viņš sacīja.

Latvijas Bankas prezidents skaidroja, ka viņa mājai ir signalizācija, bet nav fiziska apsardze. Signalizācija ieslēgusies, apsardze ieradusies desmit minūšu laikā, bet zagļi jau bija aizbēguši.

Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš aģentūrai LETA stāstīja, ka, iespējams, nozagtajā seifā atradušies materiāli, kurus aizstāvība varētu izmantot Rimšēviča attaisnošanai. Advokāts gan atturējās minēt, kas tieši šie ir par materiāliem.

Advokāts norādīja, ka zagļi acīmredzot zinājuši, kur atrodas aptuveni 200 kilogramus smagais seifs. Advokāts nekomentēja, vai policijai zādzības atklāšanai nodoti arī videonovērošanas kameru ieraksti.