Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Drošības policija izvērtēs "Tēvijas sargu" provokatīvās aktivitātes Muceniekos

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Drošības policija (DP) atbilstoši savai kompetencei izvērtē organizācijas "Tēvijas sargi" aktivitātes un to ietekmi uz sabiedrības drošību.

DP vērtējumā organizācijas "Tēvijas sargi" nesen organizētās akcijas pie patvēruma meklētāju izmitināšanas centra Muceniekos mērķis bijis atgādināt par organizācijas esamību un vairot tās popularitāti, aģentūra LETA noskaidroja DP.

Organizācija 30.septembrī sociālajos tīklos ievietoja fotogrāfijas, kurās redzams, ka organizācijas atbalstītāji, tērpušies kamuflāžas biksēs un jakās ar kapucēm, atrodas pie patvēruma meklētāju izmitināšanas centra ēkas. "Pastaigājām pa Muceniekiem. Vēstījumu labi uztvēra gan pagalmā, gan ēkā esošie, arī personāls, ar kuru bija neliels dialogs par mūsu nodomiem šeit," bija teikts organizācijas "twitter" kontā.

DP ir informēta par minēto akciju, kā arī dienestam ir zināma šī organizācija un tās mērķi, kas sabiedrībā netiek uztverti viennozīmīgi un neveicina sabiedrības saliedētību. DP vērtējumā, minētās akcijas mērķis bija atgādināt par organizācijas esamību un vairot tās popularitāti.

Ekrānšāviņš/Facebook

Plašāk DP plānotos pasākumus saistībā ar "Tēvijas sargu" darbībām nekomentē, jo "tas ierobežo šo pasākumu efektivitāti".

Valsts policija (VP) par šādu akciju nekādu izsaukumu uz Muceniekiem nebija saņēmusi, aģentūra LETA noskaidroja VP.

"Tēvijas sargi" publiski norāda, ka ir biedrība, kuras mērķis ir veicināt latviešu nodarbošanos ar militāro tuvcīņu un interesi par militārismu un Latvijas militāro vēsturi. Biedrība uzskata, ka "latviešu vīrietim ir jābūt spējīgam aizstāvēt gan sevi, savus tuviniekus, gan vajadzības gadījumā arī savu zemi un tautu".

Viens no organizācijas principiem esot kategoriski noraidīt jebkuru ārēju ietekmi, kas tiecas radikāli mainīt Latvijas etnisko sastāvu, saziņas valodu un morāles normas. Organizācijas pazīstamākais līderis ir Jānis Sils.