Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Likumsargiem paveicas pieķert aiz rokas zagļus; kā tas notika?

© Valsts policija

28. jūnijā aizturējām divus vīriešus, kuri no automašīnas nozaga navigācijas sistēmu, ziņo Valsts policija.

Ap pulksten 2.00 naktī Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas policisti, patrulējot Juglas mikrorajonā, pamanīja, ka kādai automašīnai ir iedarbojusies gaismas signalizācija.

No attāluma aplūkojot automašīnu, policisti pamanīja, ka kāds vīrietis ar ķermeņa augšdaļu ir ieliecies tās salonā. Savukārt netālu no šīs automašīnas stāv cits vīrietis, kurš novēro notiekošo.

Policisti apturēja savu dienesta auto un steidza uz notikuma vietu. Pamanot tuvojošos policistus, ļaundari metās bēgt.

Abi zagļi iebēga ielā, kur nav apgaismoti pagalmi, tādēļ likumsargi viņus uz brīdi pazaudēja no redzesloka.

Rīgas pašvladības policija

Juglas mikrorajonā atradās arī cita Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas patruļas ekipāža, kurai tika nodotas abu ļaundaru pazīmes. Jau pēc 20 minūtēm likumsargiem izdevās ļaundarus atrast un aizturēt. Būtiski, ka pie aizturētajiem vīriešiem netika atrastas mantas, kas varētu liecināt par iepriekš minētās zādzības izdarīšanu.

Pa to laiku Valsts policijas dežūrdaļa bija saņēmusi izsaukumu no cietušā vīrieša, kurš ziņoja, ka Juglas rajonā viņa automašīnai Jaguar ir izsists stikls un nozagta navigācijas sistēma.

Tā kā policijai tapa skaidrs, ka šī ir tā pati zādzība, ar aizturētajiem tika uzsāktas pārrunas. Pārrunu rezultātā likumsargi noskaidroja, ka nozagto navigācijas sistēmu garnadži ir noslēpuši krūmos. Noskaidrojot nozagtās mantas atrašanās vietu, tā tika izņemta un procesa ietvaros tiks atgriezta īpašniekam.

1974. gadā un 1992.gadā dzimušie aizturētie jau vairākas reizes nonākuši policijas redzeslokā par dažādām zādzībām un laupīšanām.

Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi. Par zādzību, kas izdarīta iekļūstot kādā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt par svešas mantas tīšu bojāšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.