Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jaunieši Liepājā aiz garlaicības spēlējas ar uguni un nodara nopietnus postījumus

© F64

Pie portāla liepājniekiem.lv vērsās lasītāja, kura stāstīja, ka 2.jūnija vakarā cauri Jaunliepājai ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāliem traukušās ne vien vairākas ugunsdzēsēju glābēju ekipāžas, bet arī Valsts policijas operatīvais transports.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Anete Strazdiņa portālam pastāstīja, ka 2.jūnijā pulksten 18.45 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Stārķu ielu.

Bijusi aizdegusies rotaļu mājiņa bērnudārza teritorijā Stārķu ielā 18. Ugunsnelaime likvidēta pusstundas laikā. Rotaļu mājiņa nodegusi 10 kvadrātmetru platībā.

“Aculiecinieks, kurš notikumu redzēja no blakus esošās daudzstāvu mājas loga, Valsts policijai pastāstīja, nojumē atradās vairāki zēni, taču pēc ugunsgrēka sākšanās, tie aizgājuši prom,” liepājniekiem.lv pastāstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova: "Brīdī, kad notikuma vietā strādāja operatīvie dienesti, zēni tomēr atgriezās. Tā kā liecinieks bija devis zēnu aprakstu Valsts policijas amatpersonām, likumsargs piegāja pie jauniešiem, kuri neliedzās un atzinās notikušajā.”

Jaunieši policijai pastāstīja, ka viņiem ir sācies brīvlaiks, nav bijis ko darīt un ir gājuši uz parku caur šo teritoriju un iegājuši nojumē. Pa ceļam viņi bija atraduši šķiltavas un viens no jauniešiem izdomāja no jumta noplūkt salmus, aizdedzināt un nomest zemē - esot vēlējies redzēt, kā deg. Otrs zēns, to redzēdams, palūdzis viņam šķiltavas, taču salmus nav noplūcis un, nepadomājot par sekām, aizdedzinājis uz jumta esošos salmus, kas arī bija ugunsgrēka izcelšanās iemesls, informē Liepājas portāls.

AVOTS: liepājniekiem.lv