Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jaunietis Vecrīgā iekuļas pamatīgās nepatikšanās

© Ekrānuzņēmums no video

Šā gada 6.maija rītā Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centra darbinieki Vecrīgā, Peldu ielā, pamanīja kādu jaunieti, kurš pēkšņi uzbruka garāmejošam bezpajumtniekam. Video bija redzams, kā jaunietis no sākuma vīrietim iesit ar dūri pa seju, bet, kad bezpajumtnieks mēģina iet prom, jaunietis seko un vairākas reizes iesper ar kāju, vēsta Rīgas pašvaldības policija.

Informācija par notiekošo nekavējoties nodota tuvākajai ekipāžai, kas notikuma vietā ieradās aptuveni 4 minūšu laikā. Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi sastapa gan cietušo, gan uzbrucēju, kurš arī policistu klātbūtnē turpināja uzvesties bravūrīgi. Proti, jaunietis sākumā policistiem paziņoja, ka esot nepilngadīgs un tādēļ viņaprāt neaizskarams. Tāpat jaunietis sākumā noliedza, ka būtu kādam uzbrucis vai iepriekš lietojis alkoholu.

Pēc ilgākas sarunas gan jaunietis nomierinājās un kļuva pielaidīgāks un atzina, ka ir dzēris. Izvērtējot visus notikušā apstākļus, kā arī pieņemot skaidrojumu no cietušā, policisti pret jaunieti uzsāka administratīvā pārkāpuma lietvedību par sīko huligānismu. Par šādu pārkāpumu maksimālais soda mērs ir 500 eiro.

Pēc lietvedības nodrošināšanas pusaudzis nogādāts mājās un nodots vecākiem.