Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija atklāj jaunu informāciju nežēlīgi nogalinātā pusaudža Egila lietā

© "Liepājniekie.lv"/ Egons Zīverts

Pirmdien Liepājas tiesa pārskatīja drošības līdzekli vienam no diviem aizdomās par Egila slepkavību turētajiem jauniešiem, vēsta portāls "Liepājniekiem.lv".

Septembra beigās sociālajos tīklos tika ievietota informācija, ka Liepājā no mājām izgājis un pazudis 15 gadus vecais Egils Kuļikausks. Savukārt jau 5.oktobrī tika saņemta informācija, ka ap plkst. 12:00 Liepājā, Atmodas Bulvārī, meža masīvā tika atrasts nenoskaidrotas personas līķis. Vēlāk noskaidrots, ka tas ir pazudušais Egils. Veicot izmeklēšanu, policija 8.oktobrī aizdomās par slepkavību tika aizturētas divas nepilngadīgas personas, kurām tiesa 10.oktobrī, piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Vakar tiesa izvērtēja turpmāko drošības līdzekli 16 gadu vecajam jaunietim un nolēma atstāt spēkā apcietinājumu, kā arī nozīmēja psihiatrisko un psiholoģisko ekspertīzi. 17 gadu vecajam aizdomās turamajam drošības līdzekļa pārskatīšana notiks pēc nedēļas, vēsta "Liepājniekiem.lv".

Tikmēr Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālpolicijas biroja priekšnieks, pulkvežleitnants Rimants Kārkliņš "Kurzemes Vārdam" pastāstījis, ka nogalinātā nāves cēlonis joprojām nav zināms.

"Šobrīd vēl nav saņemti ekspertīzes rezultāti, tomēr, ņemot vērā policijas rīcība esošos pierādījumus, tiek pieļauts, ka viņš ticis nožņaugts. Nāves cēlonis ir grūti pierādāms, jo mirušā augšdaļa bija stipri apdegusi, kas, visticamāk, darīts tāpēc, lai slēptu pēdas," medijam norādījis policijas pārstāvis.

Rimants Kārkliņš arī norādījis, ka abi jaunieši ir nerunīgi, turklāt katram no viņiem ir atšķirīga versija par tā vakara notikumiem.