Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija meklē brīvprātīgos kontrolpirkumiem Rīgas veikalos

© Rīgas pašvaldības policija

Arī šogad kā katru gadu augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās pastiprināti Rīgas Pašvaldības policija pievērsīs uzmanību, vai bāros un veikalos nepilngadīgajiem netiek tirgots alkohols, tādēļ tiek meklēti brīvprātīgie, kuri vēlas palīdzēt policijai darbā. Saskaņā ar likumu šādās pārbaudēs drīkst iesaistīt jauniešus, kuri sasnieguši 15 gadu vecumu.

Vecākiem, kuri vēlas sniegt ieguldījumu policijas darbā, tiek dota iespēja pieteikt savu bērnu kontrolpirkumam, sūtot pieteikumu brīvā formā uz e-pastu rpp.blpn@riga.lv

Pārbaudēs tiek iesaistīti jaunieši, kuri ne tikai ir nepilngadīgi, bet arī vizuāli tā izskatās, jo policijas galvenais mērķis ir pieķert tos pārdevējus, kuri pārkāpumu izdara apzināti. Drošības apsvērumu dēļ jaunieši pirkuma veikšanai tiek iesaistīti veikalos, kas atrodas tālu no viņu dzīvesvietām (citos Rīgas mikrorajonos), lai garantētu, ka bērnam vēlāk nebūs jāsatiekas ar attiecīgo pārdevēju. Ikvienu jaunieti, kurš vēlas nedaudz iepazīt policijas darbu no iekšienes, policija aicina vērsties pie vecākiem, jo izskatīti tiks tikai tie pieteikumi, kurus būs sūtījuši vecāki.

Šogad uzsākta sadarbība ar “Cinamon” kinoteātri, tādēļ jauniešiem, kuri sniegs savu ieguldījumu policijas darbā, tiks dota iespēja apmeklēt kino, kas ir aizraujošs veids kā izklaidēties, nelietojot apreibinošās vielas.

“Jau vairākus gadus sadarbojamies ar dažādiem jauniešiem. Taču svarīgākais, man šķiet ir tas, ka ieguvums vienmēr ir abpusējs - mēs varam kvalitatīvi pildīt savus pienākumus, taču jaunieši var iepazīties ar policijas darbu”, uzsver RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas vadītāja Ligita Pēlmane.