Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

10 mēnešus vecā mazuļa izvarotājs no Aizkraukles atzinis savu vainu

© Scanpix

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa darbinieki pabeiguši izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā izmeklēja Kokneses novadā izdarītu seksuālu vardarbību pret desmit mēnešus vecu zīdaini.

Izmeklēšanā iegūtā informācija apstiprina, ka 2015. gada 22. augustā kādā dzīvoklī Kokneses novadā notikusi iedzeršana. Uzdzīves laikā dzīvokļa saimniece un kompānija, kas bijusi dzīvoklī, uz laiku pametuši dzīvokļa telpas. Dzīvoklī palicis 10 mēnešus vecs zīdainis un 1961.gadā dzimis vīrietis, kurš bijis bērna mātes dzīvesbiedrs.

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka zīdaiņa mātes prombūtnes laikā 1961.gadā dzimušais vīrietis veicis netiklas darbības ar bērnu un nodarījis bērnam miesas bojājumus. Policija par notikušo uzzinājusi no mediķiem, kas bija izsaukti uz notikuma vietu, lai sniegtu zīdainim medicīnisko palīdzību.

 Tajā pašā dienā vīrietis aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēts, bet vēlāk viņam ar tiesas lēmumu piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Izmeklēšanas laikā aizdomās turētais likuma sargiem atzinis savu vainu nodarītajā, taču motivēt savu rīcību viņš nav spējis.

 Šā gada 19.janvārī Aizkraukles policisti pabeiguši izmeklēšanu un lietu nosūtījuši Zemgales apgabaltiesas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Aizdomās turētajam tiek inkriminēta seksuāla vardarbība pret personu, kas nav sasniegusi 16 gadus vecumu, ja tā izraisījusi smagas sekas. Par šādu noziegumu Krimināllikumā paredzēts augstākais soda mērs – mūža ieslodzījums – vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz pieciem gadiem.

 Patlaban cietušais bērns joprojām atrodas krīzes centrā.