Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Iereibusi autovadītāja mēģinājusi izbēgt no soda, pārsēžoties pasažiera sēdeklī

© Valsts policija

Gada pirmajā dienā Jūrmalā Ceļu policijas darbinieki pamanīja kādu Mercedes Benz markas automašīnu, kas nedroši pārvietojās pa ceļu un pagriezās vietā, kur pagrieziena manevrs ir aizliegts. Policijas ekipāža ar speciālā skaņu signāla un bākuguņu palīdzību apturēja automašīnu, ziņo Valsts policija.

Kad viens no policistiem piegāja pie apturētā auto, viņš konstatēja, ka vadītāja vieta ir tukša, taču automašīnā bija divi cilvēki - priekšējā pasažieru sēdeklī atradās kāds vīrietis, bet uz aizmugurējā pasažieru sēdekļa sēdēja sieviete. Ne viens, ne otrs policistam nevēlējās teikt, kurš no abiem transportlīdzekli vadījis, taču automašīnas salonā bija jūtama alkohola smaka. Šādā veidā viņi centās izbēgt no soda, kas draud par auto vadīšanu alkohola reibumā.

Lai arī automašīnā sēdošās personas klusēja, patiesību noslēpt viņiem neizdevās, jo vadītāju ekipāžas darbinieki bija paspējuši fiksēt ar tehniskajiem līdzekļiem jau braukšanas laikā - policijas rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka automašīnu vadījusi 1986.gadā dzimusī sieviete, kas uzreiz pēc auto apturēšanas pārrāpusies uz aizmugurējo sēdekli.

Arī tad, kad bija noskaidrota vadītāja, viņa joprojām nevēlējās sadarboties ar policiju, un atteicās no alkohola pārbaudes. Tomēr arī šāda rīcība viņas stāvokli nebūt neuzlabo, jo arī par atteikšanos no alkohola pārbaudes draud bargs sods. Izrādījās, ka 29 gadus vecā dāma reibumā nebrauc pirmo reizi un šobrīd viņai vēl bija spēkā pagājušā gada oktobrī piemērotais transportlīdzekļa vadīšanas liegums.

Transportlīdzekļa vadītājam par atteikšanos no alkohola pārbaudes, ja viņam nav bijušas tiesības piedalīties ceļu satiksmē draud kriminālatbildība, tādēļ sieviete aizturēta un pret viņu uzsākts kriminālprocess. Viņas vadīto automašīnu policisti ar evakuatoru nogādāja policijas stāvvietā, bet vīrieti, kurš atradās automašīnā policisti nogādāja viņa dzīvesvietā.