Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Dzērāju pāris, mētājoties ar ķieģeļiem, sadauza automašīnu

© F64

Pagājušajā piektdienā ap pulksten 17:00 Rīgas Teikas policijas iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Kastrānes ielu, kur notika konflikts starp stipri iereibušu vīrieti un sievieti, ziņo Valsts policija. Konflikta rezultātā tika sabojāta kāda Volkswagen markas automašīna, kurai tika izsists durvju stikls, bojāta virsbūve un salons.

Notiekošo redzēja divas aculiecinieces. Viena no sievietēm līdz policijas ierašanās brīdim gaidīja notikuma vietā, bet otra sieviete izsekoja stipri iereibušos vandāļus. Ierodoties notikuma vietā, policistiem izdevās aizturēt 1974.gadā dzimušu vīrieti un 1981.gadā dzimušu sievieti, kuri atradās vairāk nekā trīs promiļu reibumā. Aizturētās personas likumsargi nogādāja policijas iecirknī.

Sieviete policistiem stāstīja, ka viņa meta ķieģeli un trāpīja automašīnai, taču aculiecinieki apgalvoja, ka ķieģeli metis vīrietis. Par šo gadījumu turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu, kura no konfliktā iesaistītajām personām sabojāja automašīnu.

Abas aizturētās personas iepriekš jau vairākkārt nonākušas policijas redzeslokā un sodītas gan par zādzībām, gan par noziegumiem saistībā ar narkotiskajām vielām.

Par notikušo sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Šādam noziegumam likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.