Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Ugunsdzēsēji brīvdienās glābuši mālos iestigušu zēnu un tīklos satinušos sievieti

© f64

Vakar Jelgavā glābēju palīdzība bijusi nepieciešama kādam mālos iestigušam zēnam, bet jūrā no zvejas tīkliem bija jāatbrīvo kāda sieviete, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst.18.30 VUGD saņēmis informāciju, ka Jelgavā, 4.līnijas galā, ūdenskrātuvē uz salas mālos un dubļos līdz viduklim iestidzis zēns. Ierodoties izsaukuma vietā, glābēji secinājuši, ka pašu spēkiem zēnu no dubļiem ārā nedabūs. Tāpēc ūdenstilpē uzstādīts motorsūknis, lai ar ūdens strūklu izskalotu dubļus ap zēna kājām un atbrīvotu puiku.

Zēns ar glābēju palīdzību nogādāts krastā un nodots mediķu aprūpē.

Savukārt sestdien, 24.maijā, VUGD ap plkst.21.40 saņēma informāciju, ka Jūrmalā zvejas tīklos sapinusies sieviete un saviem spēkiem nespēj no tiem atbrīvoties. Nokļūstot līdz trešajam sēklim, ugunsdzēsēji noskaidrojuši, ka aptuveni 40 gadus veca sieviete bija braukusi ar laivu, tā apgāzusies. Sieviete iekritusi ūdenī un sapinusies tīklā. Sieviete no tīkla atbrīvota un nogādāta krastā.

Daugavpilī kāds vīrietis nav varējis tikt ārā no Daugavas paša spēkiem - straume viņu nesusi prom, un vīrietis nav varējis tikt krastā. Ugunsdzēsēji nokļuvuši līdz aptuveni 44 gadus vecajam vīrietim un nogādājuši viņu krastā. Vīrietis ūdenī atradies 12 metrus no krasta.

Kopumā brīvdienās VUGD saņēma 124 izsaukumus, dzēsti 56 ugunsgrēki, veikti 50 glābšanas darbi, bet 13 izsaukumi bijuši maldinoši.