Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Kuriozs noziegums Valmierā - vīrietim nolaupa auto, kuru viņš pats stumj

© F64 Photo Agency

16. februāra pēcpusdienā pulksten 16:50 policijā saņemta informācija, ka Valmierā, Rīgas ielā 10, nozagta automašīna PEUGEOT ar Lietuvas valsts numura zīmi CHN524.

Satrauktais īpašnieks, 1987. gadā dzimis vīrietis, kura deklarētā dzīvesvieta ir Rīga, informējis policiju, ka mašīna nozagta viņa acu priekšā.

Kad notikuma vietā ieradās policijas operatīvā grupa, noskaidrojās, ka vīrietis, kas Valmierā bija piestājis caurbraucot, veicis šeit dažus pirkumus, un, kad atgriezies pie stāvlaukumā novietotās automašīnas un vairākas reizes neveiksmīgi mēģinājis to iedarbināt, aicinājis palīgā nejaušus garāmgājējus, kam lūdzis automašīnu iestumt.

Viens no atsaucīgajiem “palīgiem” sēdies pie stūres, bet pārējie, ieskaitot īpašnieku, ķērušies pie stumšanas. Diemžēl īpašnieka prieks par veiksmīgi iedarbināto braucamo bijis īss - vīrietis, kam bija uzticētas automašīnas atslēgas, spiedis gāzes pedāli grīdā un devies nezināmā virzienā!

Policijas patruļnorīkojums pēc 40 minūtēm nozagto braucamo (ar visām mantām, kas bija novietotas salonā), atrada autoceļa Valmiera - Pidriķi - Burtnieki 7.kilometrā. Drīz vien policija aizturēja arī zagli - 1994. gadā dzimušu Burtnieku pagasta iedzīvotāju. Vīrietis, kas jau iepriekš par dažādiem pārkāpumiem bijis policijas redzeslokā, atzinis, ka šādi rīkojies, pēkšņa impulsa vadīts, un brauciena mērķis bijis nokļūt iespējami tuvāk dzīvesvietai.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas “Par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība). Vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Automašīna jau tās pašas dienas vakarā atdota likumīgajam īpašniekam, un viņš atgriezies dzīvesvietā Rīgā.