Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Rīgas Tehniskā universitāte noslēdz sadarbības līgumu ar Brazīlijas universitāti

11.aprīlī Ārlietu ministrijā parakstīts sadarbības līgums starp Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un Brazīlijas universitāti – Rio Grande do Norte Federālo universitāti (Universidade Federal do Rio Grande do Norte), kas paredz universitāšu sadarbību akadēmiskajā un zinātnes jomā, apmaiņas programmu starp studentiem un pasniedzējiem, kā arī kopīgu projektu īstenošanu.

Svinīgo sadarbības līguma parakstīšanu atklāja Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības direkcijas vadītājs un bijušais Latvijas vēstnieks Brazīlijā Artis Bērtulis. Pasākumā piedalījās Brazīlijas vēstniece Stokholmā Leda Lūcija Kamargo (Leda Lucia Camargo), kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Brazīlijas parlamentu vadītājs Andris Buiķis, brazīliešu viesu delegācija un Latvijas uzņēmumu pārstāvji. Ar īpašu muzikālu priekšnesumu uzstājās Brazīlijas mākslinieki Danilo Guanaišs (Danilo Guanais) un Alvaro Baruš (Alvaro Barros).

"Sadarbojoties ar Brazīlijas universitātēm un uzņēmumiem, ar Brazīlijas Latviešu kopienas atbalstu nākotnē varam nodrošināt tādu ārzemju studentu plūsmu, kas piecas reizes pārsniedz šā brīža ārzemju studentu skaitu RTU. Sākot no 2011. gada, Brazīlijas valdība nolēmusi atbalstīt 75 tūkstošu jauniešu studijas ārpus valsts. Ja mēs parādīsim savu kvalitāti, pastāv iespēja, ka daļa no šiem studentiem var atbraukt arī uz Latviju. Brazīlijas ekonomika ir viena no visstraujāk augošajām pasaulē, kas nav mazsvarīgi arī Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem, no kuriem daudzi ir arī RTU atbalstītāji. Mūsu ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā saskatu tieši jauno inženieru sagatavošanā," norādīja RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Šodien tika dibināts arī Latvijas-Brazīlijas sadarbības centrs Kaļķu ielā 1, kur interesenti var gūt informāciju par Brazīliju.

Nozīmīgā līguma parakstīšana un Latvijas-Brazīlijas sadarbības centra dibināšana notiek plašas izglītības un kultūras pasākumu programmas- Brazīlijas dienas Rīgā ietvaros.

Vienlaikus šodien Rietumu bankā tika atklāta mākslinieka Sezara Revoredo (César Revorêdo) izstāde «MATA».

Brazīlijas dienas Rīgā kas norisināsies līdz 18.aprīlim organizē RTU sadarbībā ar saviem akadēmiskajiem un biznesa partneriem un Rio Grande do Norte Federālā universitāte. Šajās dienās Rīgā notiks gan brazīliešu mākslinieku vieslekcijas RTU un Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem, gan lielisks brazīliešu mūziķu un latviešu spilgtāko brazīliešu mūzikas izpildītāju koncerts 18. aprīlī.