Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

E-talons kļūst aktīvs skolas ēdnīcā

© Lauris Vīksne, f64

Paplašinot pašreizējās skolēnu ekartes iespējas, tiek piedāvāta izdevība ar tām norēķināties skolas ēdnīcā. Pilotprojekts parādīs, vai šāda iespēja ieinteresēs skolēnus un viņu vecākus.

Jau divas nedēļas pamatskolā Rīdze audzēkņi ar savām personalizētajām ekartēm var norēķināties skolas ēdnīcā. Pamatskolā elektroniskā karte jau kalpo par transporta biļeti, skolēna apliecību un piekļuves līdzekli mācību iestādei. Pilotprojektā iesaistījušies 20 bērni, kuru ekartēs vecāki ieskaita konkrētu naudas summu bērna pusdienām skolas ēdnīcā. Šādi vecāku dotā nauda netiek pazaudēta vai nelietderīgi izmantota, bet novirzīta veselīgām maltītēm.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks pieļauj, ka šādas sistēmas izveidošanu varētu realizēt pusei Rīgas skolu divu līdz trīs gadu laikā, pēc mācību iestāžu vēlēšanās. Projekta veidotāji ir SIA Rīgas karte, kas vēlas uzzināt skolēnu un viņu vecāku viedokli un ieteikumus šādas sistēmas izveidošanai. Projekta pārstāvis Vladimirs Elsters norāda, ka šādā veidā būtu iespējams izveidot lojalitātes sistēmu, kurā skolēni ar savām personalizētajām kartēm spētu iepirkties grāmatnīcā, apmeklēt kinoteātri vai zoodārzu. Par elektroniskā maciņa realizēšanas izmaksām Rīgas karte informāciju nesniedz, vien norāda, ka izmaksas tiek segtas no uzņēmuma investīcijām un skolas budžetu neskar.