Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Krievijas pilsonei par dzemdībām Latvijā jāmaksā vairāk nekā 2000 latu

Rēķins par Krievijas iedzīvotājas priekšlaicīgajām dzemdībām Latvijā jau sasniedzis 2069 latus. Tomēr tas vēl pieaugs, apstiprina Bērnu klīniskajā slimnīcā.

Krievija gatava evakuēt Natāliju Poļakovu un viņas jaundzimušos dvīņus, jo par sešu dienu pakalpojumiem Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) sieviete saņēmusi rēķinu 2069 latu apmērā. Viņa ir vientuļā māte, kurai nav līdzekļu visas summas atmaksai, vēsta rus.tvnet.lv. Savukārt mediķi norāda, ka transportēšana var būt bīstama jaundzimušajiem dvīnīšiem.

Summu veido slimnīcas cenrādis un Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība, paskaidroja PSKUS Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle. Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece zināja teikt, ka Krievijas pilsone ar jaundzimušajiem dvīņiem no 13. jūlija ārstējas BKUS jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā un pēc bērnu izrakstīšanas no slimnīcas maksājamā summa palielināsies vēl vairāk: «Ārstēšana turpinās. Varam minēt, ka dienas cena pacientam ir 44,26 lati, bet kopējās izmaksas tiks aprēķinātas izrakstoties.» Šis gadījums ir pamācošs piemērs cilvēkiem, ka, izbraucot uz citām valstīm, jāsakārto veselības apdrošināšanas jautājumi. Turklāt jāapzinās, ja ir hroniska saslimšana vai grūtniecība, neder apdrošināšana, kas paredz tikai neatliekamo palīdzību, skaidroja R. Namniece.