Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ceļā uz Valgu sāk smirdēt vilciens; pasažieri neziņā

© F64 Photo Agency

Tehnisku iemeslu dēļ vakar netālu no Āraišiem apstājās pasažieru vilciens. Pasažieriem satraukumu radīja jūtamā gumijas smaka un aizdomas par vilciena degšanu.

Vakar pēcpusdien pasažieru vilciena maršrutā Rīga – Valga, starp Melturiem un Āraišiem tehnisku iemeslu dēļ apmēram divas stundas kavējās vilciena kustība. Pēc pasažieru sniegtās informācijas vilcienā bija jūtama degošas gumijas smaka. Savukārt konduktore esot stāstījusi, ka redzējusi sadūmojumu mašīntelpā.

A/S ”Pasažieru vilciens” sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece neatklāj konkrētus iemeslus kādēļ vilciens pēkšņi nevarēja turpināt ceļu, kā arī kādēļ pasažieri nevarēja izkāpt no vilciena. J. Priedniece noraida informāciju par atklātas uguns draudiem: "Informācija par vilciena degšanas draudiem ir nepatiesa un pasažieriem briesmas nedraudēja. Protams, stipras smakas vai degšanas gadījumā nekavējoties notiktu evakuācija, pat ja vilciens atrastos meža apkaimē". Lai vilciens spētu turpināt ceļu, no Rīgas tika izsaukts speciāls vilciens, kas bojāto vilcienu aizstūma līdz Āraišu dzelzceļa stacijai, kur tika nodrošināta pasažieru pārkāpšana.

Pasažieri arī pauda sašutumu par informācijas sniegšanu krievu valodā, taču J. Priedniece informē, ka informācija par pārtrauktu vilciena kustību konduktoram ir sniedz ik pēc 10 - 15 minūtēm un tas tiek darīts latviešu un krievu valodā. Šajā gadījumā sazināšanās krievu valodā ir notikusi ar vilciena mašīnistu. "Arī situācijā, kad starp pasažieriem ir ārzemju tūristi, kā tas bija šajā gadījumā – itāļu tūristu grupa – konduktori cenšas informēt cilvēkus un saglabāt mieru," stāsta J. Priedniece.