Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Pēc sirmgalves aplaupīšanas laupītājus notriec auto; viens laupītājs gājis bojā

Vakar Dobeles novada Bērzes pagasta Šķibē uz ielas tika aplaupīta kāda 73 gadus veca sieviete, pēc kā divi uzbrucēji bēgšanas laikā iekļuva satiksmes negadījumā - viņus notrieca auto, pēc kā viens gāja bojā, bet izdzīvojušais izrādījies jau agrāk meklēts aizdomās turamais.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka 10.janvārī ap plkst.18 Bērzes pagasta Šķibē divi tumšā apģērbā tērpušies vīrieši, iesitot pa seju, kādai 1939.gadā dzimušai sievietei nolaupīja somu, kurā bija nauda - vairāk nekā 300 latus.

Pēc pusstundas abi aizdomās turētie iekļuva ceļu satiksmes negadījumā, kurā viens gāja bojā negadījuma vietā.

Plkst.18.38 Bērzes pagastā kāds 1983.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Mitsubishi Pajero" notrieca divus gājējus, kuri pēkšņi iznāca uz ceļa braucamās daļas. Negadījumā līdztekus automašīnas bojājumiem gājis bojā kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, bet otrs cietušais - 1988.gadā dzimis vīrietis - nogādāts Dobeles un apkārtnes slimnīcā.

Pēc negadījuma konstatēts, ka notriektie ir tie paši aizdomās turamie par laupīšanu - pēc uzbrukuma sirmgalvei viņi bija bēguši no aizturēšanas un devušies kājām uz Dobeli, kā arī pie viņiem atrada nolaupītos vairāk nekā 300 latus.

Savukārt izdzīvojušais, kurš ievietots slimnīcā, bijis izsludināts meklēšanā par cita noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

VP sākti kriminālprocesi gan par sirmgalves aplaupīšanu, gan satiksmes negadījumu, kurā nonāvēts gājējs.